Bij Werkplein staat klant centraal

26 februari 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Het college van Wageningen heeft deze week het Dienstverleningsconcept voor het Werkplein Ede-Wageningen vastgesteld. In dit Werkplein gaan de gemeenten Wageningen en Ede samenwerken met UWV Werkbedrijf (voorheen: UWV en CWI). Door deze samenwerking wordt het mogelijk om klanten sneller en beter te helpen bij het vinden van werk en het aanvragen van een uitkering.

Wageningen, Ede en UWV Werkbedrijf hebben een gezamenlijk ideaal: zo veel mogelijk werkzoekenden aan een baan helpen. Voor wie dat nog niet mogelijk is, worden re-integratievoorzieningen ingezet. De organisaties kunnen hierbij gebruik maken van elkaars voorzieningen. Voor klanten van Wageningen komen zodoende meer mogelijkheden beschikbaar, zodat nog meer maatwerk kan worden geleverd.

Vaste contactpersoon

Iedereen uit Wageningen die op zoek is naar werk, kan nu al terecht op het Werkplein in Ede. Daar hangen vacatures uit de regio, kan een adviesgesprek plaatsvinden met de onafhankelijk arbeidsadviseur en/of kan een uitkering worden aangevraagd. Met het vastgestelde dienstverleningconcept komt de vraag van de klant meer centraal te staan en zijn alle activiteiten in hoofdzaak gericht op werk en de weg naar werk. Als het dienstverleningsconcept volledig is doorgevoerd, krijgt elke klant in principe een vaste contactpersoon.

Ongeacht of hij gaandeweg het proces van een WW- naar een bijstandsuitkering overgaat, of dat hij verhuist van Ede naar Wageningen of andersom: de klant houdt zijn contactpersoon die hem begeleidt en ondersteunt bij zijn weg naar de arbeidsmarkt. Voor mensen die veel belemmeringen ervaren bij het zoeken naar werk, bijvoorbeeld door gezondheidsproblemen, wordt de dienstverlening uitgevoerd in Wageningen. Alleen de eerste aanmelding vindt op het Werkplein plaats, daarna worden de contacten in Wageningen voortgezet. Maar voor mensen die snel aan het werk willen en kunnen, is het Werkplein in Ede de aangewezen plek.

Maatwerk

Wethouder Slegten van Wageningen heeft alle vertrouwen in de samenwerking. ,,Als je met drie organisaties samen voor de klant kan gaan, heb je een optelsom van krachten. Maatwerk staat in Wageningen bovenaan. Met dit concept worden de mogelijkheden om voor elke klant een passend aanbod samen te stellen alleen maar groter.” Als ook de gemeente Ede akkoord gaat met het plan, wordt het dienstverleningsconcept vanaf het voorjaar 2009 ingevoerd. Het college van burgemeester en wethouders van Ede buigt zich op 3 maart over het voorstel.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie