Ralph Uenk Nederlands studentenkampioen

2 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Climax-atleet Ralph Uenk is zaterdag tijdens het NK Studenten in Apeldoorn Nederlands studentenkampioen op de 400 meter geworden. Zijn tijd van 50.16 sec. betekende tevens een persoonlijk en clubrecord. Jurgen Versluijs werd met een hoogte van 1.95 meter tweede bij het hoogspringen.

Ralph Uenk, dit jaar al snel op de 800 meter indoor, liet in Apeldoorn zien ook voldoende sprintsnelheid te bezitten. In de serie over 400 meter werd Uenk duidelijk afgetroefd door Dennis Spillekom van Lycurgus, die dé prestatie van de dag leverde. Met een tijd van 47.96 verpulverde hij het Nederlands Junioren Record Indoor van Bram Som. Voor Spillekom was de aanval op de toptijd van Som het belangrijkste en liet vervolgens de halve finale aan zich voorbij gaan.

De Climax atleet, die zich met een tijd van 50.81 sec. als vijfde voor de halve finale plaatste, rook zijn kans en plaatste zich middels een overwinning in zijn halve finale rechtstreeks voor de finale. De tijd van 50.54 sec. was opnieuw een verbetering van het clubrecord. In de finale kon Ralph Uenk zich nogmaals verbeteren en won met 50.16 sec., opnieuw een aanscherping van het clubrecord, vrij eenvoudig de titel. Duncan Visser, de concurrent die in de halve finale dezelfde tijd als de Edenaar liep, had duidelijk zijn kruit al verschoten.

Ook Jurgen Versluijs presteerde uitstekende. De hoogspringer van Climax werd met een sprong van 1.95 meter tweede. Bij het polstokhoogspringen werd Versluijs met een hoogte van 3.97 meter zesde. Stefan Nieuwland won weliswaar met 8.50 sec. zijn serie op de 110 meter horden, maar moest de finale aan zich voorbij laten gaan. Op de 4 x 200 meter estafette werden Ralph Uenk, Jurgen Versluijs, Davey Beuving en Jan van Prooije met een tijd van 1.37.38 min. vijfde.

Davey Beuving evenaarde met een afstand van 12.47 meter deze prestatie bij het hinkstapspringen. Bij het kogelstoten kwam Beuving met 11.02 meter tot een 9e plaats. Jan van Prooije was de laatste Climax-atleet die aan start kwam. Bij het verspringen kon hij zich met een afstand van 5.67 meter niet mengen in de strijd om de ere plaatsen.

NK cross

Ook bij de NK cross in Gilze-Rijen presteerden Climax-atleten uitstekend. Ries van Zon werd op de korte cross voor mannen keurig achtste. Met zijd tijd van 10.55 min. was hij slechts 15 seconden verwijderd van een podiumplaats. Erwin Meijer finishte 15 seconden na zijn clubgenoot en werd met 11.20 min. 21ste. Mathias Meijer en Jelle Hanswijk werden met 11.35 en 11.55 min. resp. 34ste en 50 ste. Bij de jongens junioren A over 6300 meter werd Arjen Venema met 24.09 min. 23ste.