Blauw Geel'55 met lege handen

4 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Blauw Geel'55 combineerde goed tegen IJVV. Het spel was technisch verzorgder dan dat van de thuisploeg. Kansen kreeg de formatie van Martin Laamers ook. Het leverde de Edenaren alleen geen punten op: 3-1.

In de eerste helft was Blauw Geel heer en meester. Schoten van Mark van de Weerd, Jeroen Berkhof, Simon Kooiman en Sabri Yöney gingen er niet in voor de rust. Na tien minuten in de tweede helft opende Chiel Buikema na balverlies van Dick Hoefakker de score: 1-0. Een kwartier later mikte Marcel Wezenberg de bal na een voorzet van Sabri Yöney in het eigen doel: 1-1.

Vlak hierop schoot Jeroen Berkhof op de kruising, waarna de bal via de rug van de IJVV-doelman op miraculeuze wijze over het doel ging. Een uitval van de thuisclub werd niet goed verwerkt door Eric Hageman. De bal kwam voor de voeten van Chiel Buikema: 2-1.

Blauw Geel speelde nu alles of niets. De druk van de Blauwgelers was groot. Het leek een kwestie van wachten op de gelijkmaker. Dat gebeurde niet. Vlak voor tijd bepaalde Coen Buikema de eindstand op 3-1.