Samenwerking Edesche Harmonie en Harmonie Ede

4 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Enkele maanden geleden kondigden symfonisch blaasorkest de Edesche Harmonie en muziekvereniging de Harmonie Ede aan dat zij de mogelijkheden voor een fusie gingen onderzoeken. Sindsdien hebben er een aantal gezamenlijke bestuursvergaderingen plaatsgevonden en inmiddels is men begonnen aan de praktische uitvoering van de samenwerking.

Op 4 april staat er een concert gepland waarbij de orkesten zowel gezamenlijk als ieder afzonderlijk een gevarieerd muzikaal programma ten gehore zullen brengen. Op die avond zal er een orkest met meer dan 70 muzikanten op het podium plaatsnemen. Daarnaast geven malletband en jeugdorkest acte de presence.

De repetities voor het concert zijn begonnen en op avonden dat beide orkesten samen repeteren, is er op zijn zachtst gezegd sprake van 'een volle bak'. ,,Getuige de foto (waarop de trombonesectie net buiten beeld is gevallen) is het nieuwe orkest niet alleen indrukwekkend qua geluid, maar ook qua omvang. Veel muzikanten zijn enthousiast over het musiceren in een zo complete bezetting. Ook voor de dirigent ligt er een nieuwe uitdaging; het vraagt wel de nodige inspanning om in een zo groot orkest de verschillende groepen op elkaar af te stemmen maar het levert dan ook een spectaculaire sound op.''

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie