Sportrubriek: 'Onder de Leden'

4 maart 2009 om 00:00 Nieuws

* Blauwgeler Sabri Yoney heeft een mooie bijnaam. Hij wordt ook wel de ‘tovenaar van de Peppelensteeg’ genoemd. Zaterdag had Sabri naar het leek zijn stafje thuis laten liggen.

* Doemdenken wordt er veel gedaan in tijden van een economische crisis. Je kunt positief zijn door te blijven investeren. In de dertiger jaren werd er in Ede bijvoorbeeld het Openluchttheater aangelegd. Daar kunnen we nu nog altijd van genieten. Er zijn toch wel overeenkomsten tussen DTS en Blauw Geel. Beide clubs weten dat er geïnvesteerd moet worden om de economie en de bouw draaiende te houden. Hulde daarvoor. Bij DTS begint men binnenkort met de bouw van een nieuwe tribune. En bij Blauw Geel wordt het clubhuis drie meter verbreed. Het enige probleempje bij de Blauwgelers is nog wel dat de leden meer contributie moeten betalen. À la Wouter Bos, die zo ‘fijn’ de banken hielp, lijkt de verhoging toch geen probleem?

* Het eerste doelpunt bij Advendo tegen Lunteren werd gescoord door een Knevel. Niet door (opa) Jan, die jarenlang een vooraanstaande rol vervulde bij Lunteren. Niet door (vader) Manfred, die zoals bij Advendo nog wel eens gebeurt, van stal werd gehaald. Dit keer was het Dejan Knevel, die als pupil van de week liet zien het scoren van geen vreemde te hebben. De vraag is natuurlijk of hij dat later in Lunterse of Ederveense dienst gaat doen.

* Marco van Ginkel brak zijn neus tijdens Advendo tegen Lunteren. De eerstkomende wedstrijd tegen AVW is Advendo’s laatste man geschorst. Daarna zou Van Ginkel wellicht met een masker kunnen spelen. ,,Ik zal iedereen maar vast voor zijn. Daar wordt het alleen maar beter op’’, kon Van Ginkel toch nog lachen.

*l Normalitair drinken de spelers van Advendo na afloop op een bankje buiten de kleedkamer hun biertje op. Zaterdag na het duel tegen Lunteren was het erg rustig. Terwijl er toch aanleiding was om er ééntje te nemen. Wat bleek: er mag buiten geen alcohol meer gedronken worden. Dus was het rustig op het bankje. Het bleef bij een enkele speler die fris dronk.

* Renco van Egdom woont sinds kort in Ede. Voor het eerst legde de Advendo speler het traject naar Ederveen met de fiets af. In het duel tegen Lunteren mocht Van Egdom de tweede helft invallen. Binnen een paar minuten had hij twee gele kaarten verzameld, en kon weer vertrekken. Dat elk nadeel zo’n voordeel heeft, bleek nu ook. Van Egdom kon, ondanks dat hij met de fiets was, weer op tijd thuis zijn en had ook voldoende lucht over om terug te fietsen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie