Wolf en schaap

4 maart 2009 om 00:00 Nieuws

‘Duitse wolven kunnen elk moment in Gelderland opduiken. Zo’n 200 kilometer vanaf de grens lopen wolven en die kunnen via het Reichwald naar de aantrekkelijke Veluwe komen, want daar is veel wild’.

Dat meldde een medium als nieuws. Maar ik zal het u nòg sterker vertellen. De eerste wolf is vorige week de grens al gepasseerd. Het beestje was de sneeuw in gedoken om in het Sauerland te langlaufen. Huilend van de spierpijn maakte hij zich daar na vier dagen uit de voeten en liep hij strompelend richting Nederlandse grens, waar de dooi hard had toegeslagen. Daar werd de wolf geen strobreed in de weg gelegd en kon hij het Planken Wambuis op.

Volgens de Zoogdierenvereniging zijn de dieren niet gevaarlijk voor mensen. Wel kunnen er schapen sneuvelen. Nou, dan moet er op de Edese heide maar geen derde schaapskooi komen, want een grotere hoeveelheid lammetjes valt natuurlijk gemakkelijk ten prooi aan dit roofdier. Het water loopt de wolf al in de mond. Een smakelijke Ginkelse heideshoarma gaat er wel in. Als wolf ben je in deze omgeving als een kat op het spek gebonden.

In Nederland zou de wolf 150 jaar geleden zijn uitgeroeid. Maar zal ik u eens wat verklappen. Die wolf die uit Duitsland kwam, had zijn territorium al 48 jaar in het Edese, want hij liep altijd rond in schaapskleren. Dan sloeg hij soms stiekem, onverwachts en bloeddorstig toe. Ook Roodkapjes waren niet meer veilig. Gelukkig is het een wolf van de sjieke tak, zodat hij vol berouw zijn geweten redelijk schoon tikt. Elke associatie met mens of dier is puur toevallig.

Freek Wolff

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie