Proef balie Veolia in ziekenhuis

4 maart 2009 om 00:00 Nieuws

Meer mensen zouden bij een bezoek aan ziekenhuis gebruik moeten kunnen maken van de bus. Dat zou één van de conclusies van een onderzoek van het Mobiliteitssteunpunt Ede zijn. Iets wat Van Haaren zich niet kan voorstellen. ,,Wat zou ik dan nog moeten verbeteren,” vraagt de voor de economie in de provincie Gelderland verantwoordelijke gedeputeerde zich hardop af.

Gelderse Vallei scoort goed op bereikbaarheid EDE - Gedeputeerde Marijke van Haaren was verbaasd om te lezen, dat de bereikbaarheid van Ziekenhuis Gelderse Vallei per openbaar vervoer niet goed zou zijn. In het ziekenhuis zelf vindt men, dat men op de goede weg is. ,,Er komt bijvoorbeeld een proef met een vervoersbalie in de hal. Met Veolia hebben we binnenkort een gesprek om dat in te richten,” zegt Joan van Dijk van Gelderse Vallei.

door Jan de Boer

Ook de Valleilijn stopt bij ziekenhuis, weet de gedeputeerde. ,,De bus naar het centrum stopt er. Ook de bus die de wijken in gaat, de bus naar het station en de bussen naar Veenendaal en naar Wageningen. Wat moet er gebeuren om de bereikbaarheid te verbeteren. Ik zou niet weten welke bus naar het ziekenhuis moet, die er nu nog niet is. Als we als provincie weten wat er niet goed is aan de bereikbaarheid, kunnen wij er wat aan doen.”

Bij Ziekenhuis Gelderse Vallei is men ook niet blij over de manier waarop de bereikbaarheid via het openbare vervoer naar buiten is gebracht, zo stelt Joan van Dijk, communicatieadviseur bij het ziekenhuis. ,,In de richting van het personeel enthousiasmeren we alternatief vervoer. Zij hebben een ov-weekkaart ingevoerd. Wie met de fiets komt, kan sparen voor trappers.”

Personeel dat globaal tien kilometer van het ziekenhuis afwoont, krijgt tegenwoordig geen parkeerabonnement meer voor de parkeergarage. ,,Meer dan voorheen attenderen wij patiënten en bezoekers op de alternatieven, die het openbaar vervoer biedt. In de patiëntenkrant en op onze kabelkrant staat een overzicht van de buslijnen.”

,,Wij zijn heel hard bezig.” vervolgt Van Dijk. ,,En dan komt opeens een berichtje uit de lucht vallen, dat alles dan weer doorkruist. Dat is jammer.” Ook is het ziekenhuis volgens haar bezig met de bouw van een derde parkeerlaag. ,,De komende maanden hopen we daar duidelijkheid over te krijgen.”

Een klacht is van veel gebruikers, dat de personeelsleden de ‘beste plekjes’ innemen in de parkeergarage. ,,We promoten het wel dat het personeel hun auto op een ongunstige plek neerzetten. We kunnen het hen niet verplichten. Misschien dat zoiets bij de derde parkeerlaag meegenomen kan worden.” Het ziekenhuis doet er volgens Joan van Dijk alles aan een goede bereikbaarheid. Op www.bereikbaarheidziekenhuis.nl worden veertien ziekenhuizen in Gelderland met elkaar vergeleken. ,,Daar komen we niet verkeerd uit.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie