Geblesseerde Foekens scoort winnend doelpunt

4 maart 2009 om 00:00 Nieuws

OTTERLO - Door een teenblessure begon Laurens Foekens bij Otterlo op de bank. Omdat Martijn Meijer al voor de rust aan rood was ontsnapt, werd de spits toch gebracht. En ook niet helemaal fit toonde de Arnhemmer toch zijn waarde. Foekens stond aan de basis van de strafschop, waarbij Rik Verschuur werd neergetrokken. Uiteindelijk feilde Foekens zelf het vonnis over Excelsior Zetten vanaf de elfmeter: 2-1.

Voor de rust hielden de laaggeklasseerde teams qua spel en score elkaar in evenwicht. Martijn Ruinard knalde vanaf 30 meter de 0-1 binnen. Een zondagsschot van Frank Pluimers werd door doelman Dennis Jansen verkeerd beoordeeld: 1-1.

Waar de echte spirit er bij Otterlo voor de rust niet was, bleek dat beter in de tweede drie kwartier. Dat resulteerde in de genoemde 2-1. Otterlo kreeg vervolgens meer ruimte. Maar Verschuur en Niels Blotenburg verzuimden het duel vroegtijdig op slot te gooien. Nadat Excelsior speler Michael Schouten na een ongelukkige val zijn sleutelbeen brak, kostte Otterlo dat bijna nog de winst. Maar omdat de bezoekers een grote kans lieten liggen, bleven de toch wel verdiende drie punten in Otterlo.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie