Bouw marktplaats Plantion Ede officieel gestart

6 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Met het slaan van ‘de eerste paal’ is vrijdagmiddag de bouw van de nieuwe marktplaats Plantion, op het bedrijventerrein A12-A30 in Ede, officieel van start gegaan.

Drie jaar na de eerste besprekingen tussen Veiling Vleuten en Bloemenveiling Oost Nederland en ruim een jaar na het besluit samen te fuseren tot Plantion en een nieuwe marktplaats te bouwen, is de nieuwbouw in Ede officieel in werking gezet. De beide voormalige voorzitters Willem Heemskerk (Veiling Vleuten) en Jos Kersten (Bloemenveiling Oost Nederland en nu van Plantion) sloegen de symbolische eerste paal.

André van Kruijssen, algemeen directeur Plantion, opende de bijeenkomst met een woord van welkom en introduceerde daarna enkele sprekers. Jan Zoet, voorzitter van het bouwteam, en Peter Bakker, directeur operations Plantion, vertelden een aantal details over de nieuwbouw met duurzaamheid en mobiliteit als belangrijke trefwoorden.

Roel Kremers, wethouder gemeente Ede, gaf aan dat Ede ‘bijzonder blij is met Plantion en er alles aan zal doen om dit gevoel wederzijds te laten zijn’.

Na het slaan van de eerste paal door Jos Kersten en Willem Heemskerk werd een toost uitgebracht op de toekomst van Plantion in Ede.

De marktplaats Plantion wordt opgebouwd uit vier aaneengesloten gedeelten: (1) het veilbedrijf met de afmijnzaal, (2) het verwerkingscentrum en de kroonkantoren, (3) de verlaadhal en (4) het Groothandelscentrum en het Groencentrum Plantion. De geplande bouwkundige oplevering is begin 2010.

Marktplaats Plantion in cijfers:

- bruto vloeroppervlak 6,3 hectare

- veilinggebouw 2,62 hectare

- groothandelscentrum 1,4 hectare

- boxruimteverhuur 1,5 hectare (30 boxhouders)

- groencentrum 1,4 hectare

- verlaadhal 1,08 hectare

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie