Ambitieuze Sanders heeft goed gevoel

7 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Sinds zaterdagmorgen is het officieel. Henk Sanders is volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van voetbalclub FC Jeugd. Sanders lijkt een opvallende keuze van het net aangetreden bestuur. Toch passen beide partijen naar eigen zeggen goed bij elkaar. ,,Waar ambitie is kan ik goed werken. Dat is bij deze club zeker het geval", zegt Sanders.

door Boy Imminck

FC Jeugd en Henk Sanders vonden elkaar via via. Sanders: ,,Ik kende FC Jeugd alleen van naam. Tot vorige week ben ik ook nog met andere clubs in gesprek geweest. FC Jeugd trok mij het meeste aan omdat ik gelijk de ambitie proefde. Vooral vanuit het nieuwe bestuur. Kort gezegd kreeg ik er eigenlijk gelijk een goed gevoel bij", aldus Sanders, die ook nog even een beroep deed op wat mensen bij zijn oude club Edesche Boys. ,,Je moet het verhaal natuurlijk van twee kanten horen. Vandaar heb ik even geïnformeerd."

De in Tiel woonachtige trainer heeft geen gesprek met de selectie gehad voordat hij het contract tekende. ,,Dat is wel jammer. Maar het gaat zo snel mogelijk gebeuren. Ik heb de ploeg ook nog niet aan het werk gezien. Dus ik zou niet weten hoe de selectie er uit ziet. Ik ben op dit moment nog trainer bij SVHA en die ploeg speelt ook op zondag. Heel veel kansen zal ik dus niet krijgen om ze aan het werk te zien."

Staf

Met het invullen van de technische staf is FC jeugd in samenspraak met Henk Sanders nog bezig. De vereniging wil graag iemand van binnenuit op de positie van leider hebben. Sanders: ,,Lijkt me een goed plan. Zo'n iemand is perfect voor mij. Het is dan een goed ondersteunend persoon."

Hoewel Sanders graag wil meebouwen aan een stabiele en goede toekomst van het eerste elftal van FC Jeugd, tekende de trainer toch voor slechts een seizoen. ,,We moeten aan elkaar wennen. Na een jaar gaan we evalueren hoe het gaat. Gaat het dan goed, dan kunnen we wellicht over een contract voor meerdere jaren gaan praten", voorspelt Sanders.

Ook het bestuur van FC Jeugd deelt die mening. Een echte doelstelling is voor de trainer nog lastig te bepalen. ,,Als FC Jeugd degradeert, wil ik gelijk weer omhoog. Dat zal wel lastig worden, maar eerst wachten we dit lopende seizoen maar eens af."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie