Nieuwenburg: ,,Polar Bears geslaagd voor tentamen"

8 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Hij wilde de uitwedstrijd tegen De Zijl geen examen noemen. Een tentamen paste meer in de vorm van de wedstrijd. Toch was trainer Hans Nieuwenburg van de mannen van Polar Bears uiterst tevreden met de 7-9 overwinning tegen De Zijl. ,,Als we aankomend weekend tegen Donk zo spelen, dan kunnen we ze de eerste nederlaag van het seizoen toebrengen."

door Boy Imminck

De Zijl had thuis onder andere nummer twee PSV al eens verslagen. Polar Bears wist dus wat het te doen stond. ,,We misten weer vier vaste krachten. We moesten daarom dus met een jonge ploeg aantreden in een heksenketel. Van te voren had ik in mijn achterhoofd dat het erg moeilijk ging worden om te winnen van De Zijl. Dat bleek ook wel in de wedstrijd. Al hebben we het duel grotendeels gecontroleerd", vertelt Nieuwenburg.

Karakter

De trainer had zaterdagavond van zijn ploeg genoten. ,,We kwamen al snel met 1-4 voor. Die afstand hebben we vrij lang weten te bewaren. De Zijl kwam terug tot op een puntje. Maar toch speelt deze veelal onervaren ploeg van Polar Bears het uit en behalen we een mooie zege. Het is een compliment waard naar de groep dat ze hun kop niet hebben verloren. Als we met dezelfde inzet en passie spelen zoals tegen De Zijl, dan kunnen we met de terugkerende ervaren spelers dit weekend stunten tegen GZC Donk", voorspelt Hans Nieuwenburg. Mocht de voorspelling uitkomen, dan zou dat het eerste puntverlies zijn voor de ploeg van trainer Robin van Galen.

,,Het moest gebeuren"

Na een verliespartij en een gelijkspel kon vorige week gesteld worden dat het begin van de vrouwen van Polar Bears aan de top zes poule niet optimaal was. Met de lastige uitwedstrijd tegen Donk voor de boeg, waren de Berinnen bijna verplicht om een overwinning te behalen in Gouda. Dit werd in een zeer spannende wedstrijd uiteindelijk ook gedaan. Polar Bears was met 7-8 net te sterk voor de ploeg van Olympisch kampioene Daniëlle de Bruijn.

,,Het moest zeker gebeuren uit bij Donk. We hebben in de wedstrijd ook enorm moeten knokken voor elke meter zwembad. Het ging nog niet zoals het echt zou moeten. Maar natuurlijk ben ik erg content met de overwinning", aldus trainer Gerrit-Jan Schothans.

De trainer zag hoe de eerste periode tussen beide ploegen gelijkop ging: 3-3. Nadat Polar Bears miniem afstand nam bij 4-5, was het na drie periodes weer gelijk: 7-7. In een bloedstollende laatste periode bleef het dicht bij elkaar, maar won Polar Bears uiteindelijk met 7-8.

,,We moeten soms naar andere manieren zoeken om aan te vallen. Zaterdag hebben we dat net voldoende gedaan, maar het blijft iets om aan te werken", voegde trainer Schothans van de Polar Bears-vrouwen nog toe.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie