St. Patrick's Day bij Ierse pub Flannagan's

8 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Flannagan's ademt het hele jaar de sfeer van Ierland uit, maar dinsdag 17 maart doet het café daar een schepje bovenop. De Ierse pub aan de Notaris Fischerstraat staat dan volledig in het teken van St. Patrick's Day.

St. Patrick's Day is de nationale feestdag van Ierland, Noord-Ierland, Montserrat en de Canadese provincies Newfoundland en Labrador. De feestdag valt op 17 maart, waarbij men de beschermheilige van het land, Sint-Patrick, of Patricius herdenkt. Overal in Ierland wordt dit uitbundig gevierd met openluchtconcerten, kermis, een grote optocht en vuurwerk bij de rivier de Liffey in Dublin. Groen is de kleur die met het festival wordt geassocieerd. Feestgangers dragen meestal groene kleding en feestvierders kunnen deze dag bijvoorbeeld groen bier kopen.

St. Patrick's Day wordt wereldwijd gevierd, met name in de landen waar veel Ieren naartoe zijn geëmigreerd, voornamelijk de VS en Australië. In deze landen worden veel grote optochten georganiseerd. In New York vindt de oudste en grootste parade ter wereld plaats. Maar ook in Dublin en andere Ierse steden worden parades gehouden.

Het Edese Flannagan's heeft op St. Patrick's Day tal van activiteiten op stapel staan. Paul Martin en Jock the Box verzorgen de live muziek, terwijl 's avonds voor de in het groen geklede gasten groen bier, en soms zelfs groene wijn wordt geschonken.

Flannagan's

Notaris Fischerstraat 4

6711 BC Ede

Telefoon: 0318-469104

Meer informatie: www.flannagans.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie