Première documentaire Iron Maiden in Cinemec

9 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Wereldwijd gaat in een aantal bioscopen dinsdag 21 april de documentaire 'Iron Maiden: Flight 666 – The Movie' in première. De documentaire volgt de beroemde Britse metalband backstage tijdens hun ambitieuze en succesvolle 'Somewhere Back In Time' tournee rond de aardbol gedurende februari en maart 2008. Dat was een fameus ambitieuze tour. De legendarische klassiekers werden voor bijna een half miljoen fans gespeeld. Ook in Cinemec is deze documentaire 21 april te zien.

De band vloog de hele wereld rond in een speciaal aangepaste Boeing 757passagiersvliegtuig, Ed Force One gedoopt, met hun bemanning én 12 ton muziek en toneel-apparatuur aan boord. Zanger Bruce Dickinson bestuurde de jumbo jet. Iron Maiden reisde in 45 dagen 70.000 km door dertien landen, en speelde in 23 uitverkochte stadions en arena’s.

Onthullend portret

Prijswinnende Canadese docu-makers Scot McFadyen en Sam Dunn (Banger Productions) hebben de film in HD geschoten. Het geluid is in surround sound 5.1. en gemixt door bandproducer Kevin 'Caveman' Shirley. De camera crews mochten overal en alles filmen en niks blijft geheim. ,,Iron Maiden: Flight 666 is an honest and revealing portrait of one of the worlds most successful rock bands and a must-see for all Maiden fans." Oftewel: Iron Maiden: Flight 666 is een eerlijk en onthullend portret van een van 's werelds meest succesvolle rock bands en een must-see voor alle Maiden fans.

Op 27 november 2006 gaf Iron Maiden een uitverkocht concert in de Brabanthallen in Den Bosch. In 2007 sloten ze in Biddinghuizen voor 15.000 mensen de zaterdag van Fields of Rock af. En in 2008 speelde ze in juni voor de zesde maal in dertien jaar op het Graspop festival (België) en sloten ze het festival af met een ruim twee uur durend concert voor meer dan 50.000 fans. Op 16 augustus 2008 heeft de groep tijdens de TT Assen op het podium gestaan. De band is in Nederland dus zeker populair. Op diverse Nederlandse internetsites is al aangekondigd dat deze documentaire er komt en de reacties zijn absoluut positief.

Arts Alliance Media

Het Britse Arts Alliance Media (AAM) heeft Cinemec voorgesteld deze documentaire in de bioscoop te tonen. AAM bouwt actief aan een Europees digitaal bioscoopnetwerk. Het bedrijf verzorgt daarvoor de technische voorzieningen van begin tot eind en biedt bioscopen een alternatieve programmering.

De voorstelling in Cinemec vangt om 21.00 uur aan in de grote zaal en kaarten kosten 12,50 euro. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.cinemec.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie