Aanbevelingen kliklijn, vuurwerkshow en veilig carbidschieten bij jaarwisseling

11 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Na de evaluatie van de jaarwisseling heeft de werkgroep, met de burgemeester, politie en brandweer, aanbevelingen gedaan voor een volgende keer. Dit gaat over een zogenoemde kliklijn, het carbidschieten en een vuurwerkshow. Of het ook beleid wordt, is nog niet zeker. De commissieleden van algemene zaken reageerde maandagavond positief op deze ideeën en was blij dat de jaarwisseling van 2008-2009 rustiger was verlopen dan het jaar ervoor.

'Little Sister' is het nummer van een telefoon dat een vuurwerkteam van de politie die nacht op zak kan hebben. ,,Bij klachten of overlast kan dit nummer dan rechtstreeks gebeld worden, zodat het vuurwerkteam sneller in actie kan komen. Het kan alleen uitgevoerd worden met medewerking van politie'', licht woordvoerder Henk Faas toe.

Bovendien is het de vraag of de gemeente het gebruik van acyleteengas moet verbieden, omdat dit ook soms gebruikt wordt bij het carbidschieten. ,,Acyleteen zit in gasflessen en wordt onder meer gebruikt om te lassen. Dit gebruik van gasflessen is natuurlijk gevaarlijk, zodat we kijken of je het gebruik van acyleteengas voor het schieten met bussen moet verbieden of dat er aan voorwaarden voldaan moet worden'', zegt Faas.

Verder wordt er onderzocht of er draagvlakgeld en ideeën zijn om tijdens oudjaarsavond in het centrum van Ede een evenement te organiseren, dat afgesloten wordt met een vuurwerkshow. ,,Sommige steden doen dat ook'', vertelt Faas, die benadrukt dat alle drie aspecten aanbevelingen zijn.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie