Celstraf voor oplichting

11 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De rechtbank in Arnhem heeft een 34-jarige man, die in Ede en Wageningen elf bewoners door oplichting geld afhandig maakte, veroordeeld tot 30 maanden cel. De straf is gelijk aan de eis van justitie.

De man, zonder vast adres, belde bij meestal oudere mensen aan om te vragen of zij hem geld konden lenen. Hij zei het geld nodig te hebben om benzine te kunnen tanken, hoewel de 34-jarige in werkelijkheid geen auto had. Hij kreeg van zijn slachtoffers enige tientallen euro’s.

Sommigen zagen de ‘lening’ nooit terug, maar anderen kregen later wel weer bezoek van de oplichter onder het mom dat hij de schuld kwam aflossen. De man stelde alleen een biljet van vijftig of honderd euro te hebben en of de bewoners konden wisselen. Nadat hij het wisselgeld had gekregen ging de 34-jarige er meteen vandoor.

Ook schrok de man niet terug voor geweld. Bij een diefstal uit een huis viel hij een bewoner aan die hem wilde tegenhouden. Het slachtoffer raakte hierbij gewond.

Volgens de rechters heeft de man misbruik gemaakt van ouderen, die vaak toch al een kwetsbare plek innemen binnen de samenleving. De rechtbank neemt het de 34-jarige zeer kwalijk uitsluitend te hebben gehandeld om aan drugs te komen. Bovendien maakte de man zich al eerder schuldig aan oplichtingen, moest hiervoor de cel in en eenmaal buiten begon hij opnieuw. ‘Onverbeterlijk’, typeerden de rechters de man. (APA)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie