Klant koning bij ‘Goede Zorg’

11 maart 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Ingrid Ploeg ging op 1 januari van dit jaar van start met een eigen zelfstandige onderneming, Goede Zorg Interieurverzorging.

,,Van oorsprong heb ik in de detailhandel gewerkt waarin veel schoonmaakwerk voorkwam. Van daar dat ik die richting ben ingegaan”. Geregeld liep ze met de gedachte ooit als zelfstandig onderneemster te beginnen om niet afhankelijk te zijn.

Die wens ging in het begin van dit jaar in vervulling. De naam van haar onderneming heeft ze bewust gekozen. ,,Mensen willen goed worden verzorgd als het gaat om hun huis en vandaar de naam Goede Zorg Interieurverzorging.”

Volgens Ingrid speelt er op dit moment het een en ander in de thuiszorg, met name op het huishoudelijke vlak. ,,Op dit moment zijn er veel wachtlijsten voor mensen met een persoonsgebonden budget. Daar probeer ik op in te spelen door mijn onderneming in de bekendheid te brengen. Heeft er iemand interesse in mijn werkzaamheden, dan volgt er in eerste instantie een gesprek. Daarin worden de wensen van de cliënt besproken. Zoals welke schoonmaakwerkzaamheden men wil hebben, welke dag of welk dagdeel de voorkeur naar uitgaat. Daarnaast wordt de financiële kant besproken en de contractuele afspraken. Is er een akkoord bereikt, dan proberen wij de cliënt zo snel mogelijk van dienst te zijn.”

Op dit moment werkt Ingrid Ploeg nog zelfstandig, maar ,,doet de situatie zich voor, volgt er ongetwijfeld uitbreiding met medewerksters om wachtlijsten te voorkomen. Mensen willen namelijk geholpen worden op het moment dat het noodzakelijk is. Waarin wij ons willen onderscheiden is dat er altijd dezelfde zorgverlener komt, dat schept een vertrouwensband welke belangrijk is. Niets is belangrijker dan een vertrouwensband in eigen huis.”

Volgens Ingrid bestaat het werk uit alle voorkomende huishoudelijke werkzaamheden die in overleg met de cliënt worden uitgevoerd. ,,Dat gaat van stofzuigen, tot ramen lappen en van grote schoonmaak tot boodschappen doen voor de cliënt. Voor ons geldt: ‘de klant is koning’. Wij richten ons overigens niet alleen op personen met een persoonsgebonden budget, maar eventueel ook op MKB bedrijven en kleine zelfstandigen. Particulieren die behoefte hebben aan zelfstandige huishoudelijke hulp kunnen bij ons ook terecht. Betreft het een bedrijf, dan kun je denken aan werkzaamheden zoals het schoonmaken van kantine, ruiten zemen of toiletten schoonmaken. In overleg met de opdrachtgever worden de werkzaamheden uitgevoerd in de avonduren of op zaterdag. Wij proberen namelijk een flexibele onderneming te zijn, uiteindelijk werken we in een dienstverlenende sector”, besluit Ingrid Ploeg.

Goede Zorg Interieurverzorging

Vaarkamperengweg 51, Lunteren

Telefoon: 0318-845900

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie