Deur lijkt op slot tussen Opella en Bolte Vastgoed over De Stolpe

11 maart 2009 om 00:00 Nieuws

Directeur Hazelaar van Opella en Bolte Vastgoed legden dinsdagavond verantwoording af in de commissie Ruimtelijke Ordening hoe volgens hen de onderhandelingen waren verlopen. Volgens Hazelaar, die afscheid heeft genomen van de locatie Dorpsstraat/Dabbeloseweg, kon Opella niet ingaan op de zakelijke voorwaarden, die Bolte Vastgoed stelde. ,,Wij zijn akkoord gegaan met alleen de verkoop van de grond. En waren bereid de dialoog aan te gaan,” stelde Bolte.

HARSKAMP - Zorginstelling Opella en Bolte Vastgoed zijn er niet in geslaagd om tot een vergelijk te komen over de komst van een nieuw zorgcentrum van De Stolpe op de locatie Dorpsstraat/Dabbeloseweg in Harskamp. Op de locatie wil de Edese gemeenteraad een woonzorgcomplex hebben, geen woonwijk. ,,Het is een geldkwestie,” stelt wethouder Wilke Dekker.

De locatie van Bolte is volgens Bert Komdeur (CDA) de meest wenselijke locatie voor een woonzorgcentrum. Evert Jansen (SGP) pleitte voor mediation. ,,Ik zou willen weten wat het precies vast opzit, het moet uit onderhandeld worden.” Jan de Kluijver (ChristenUnie) wil partijen weer in gesprek krijgen. ,,Het resultaat is teleurstellend.” Marije Eleveld (PvdA) pleitte voor een oplossing op de korte termijn. ,,Voor ons is dat de locatie Smachtenburg.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie