Krul zwoegt voor topper tegen Soest (+ video)

11 maart 2009 om 00:00 Nieuws

De 26-jarige Edese ‘gymjuf’ aan ‘Het Rhedens’ in Rozendaal had zich een andere gang richting ‘apres ski’ voorgesteld dan een afdaling in een ‘banaan’. ,,Ik zei gelijk. ‘Dit kan niet. Ik moet zondag zaalhockeyen’.” In ‘t medisch centrum werd de boel in een brace gezet. Na een scan in Ede werd schade aan meniscus en knieband geconstateerd. ,,Helaas ben ik pas 2 februari geopereerd. Een revalidatie van zes tot acht weken staat er voor.”

Meniscusoperatie: ,,Skiën en filmen gaan niet samen” EDE - Mariska Krul, topscoorster van de succesvolle hockeyploeg van Mixed Hockey Club Ede, koos voor een actieve jaarwisseling. Wintersport in het Franse Val Thorens. Tot dag vier. ,,Aan het einde van de skidag wilde ik mijn vriend Stef nog even een speciale afdaling laten zien”, legt Krul uit. ,,Ik ging filmend achter hem aan. Filmen en skiën gaan niet samen. Een scherpe bocht, en ‘t was mis. Ik schreeuwde het uit.”

Uit praktische overwegingen trainde Mariska Krul vorige week bij Health City, in plaats van sponsor Sun Fit. Op gewicht blijven, en verstandig aan een snelle rentree werken, luidt haar motto.

Al een jaar of negen komt ze voor de hoofdmacht van MHC Ede uit. ,,Ik heb nog net de overgangsklasse meegemaakt, maar daarna twee degradaties. Ik wil best hogerop, maar dan wel met Ede. Apeldoorn, Upward en Wageningen waren in het verleden mogelijkheden.”

,,Zondag, tijdens de thuiswedstrijd tegen HCM, zat Krul, volledig in clubtenue, zich te verbijten tegen een reclamebord. Ede won, maar deed te weinig met liefst veertien strafcorners. Juist de specialiteit van de Edese. ,,Misschien was de score mager, maar de ploeg heeft het weer goed gedaan. We gaan dit jaar voor de titel. Nu gaat het gebeuren, En ik wil erbij zijn. Ik zal er alles aan doen om de topper tegen Soest te halen.”

u www.edestad.nl met video.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie