Verkeerscontroles in de West-Veluwe Vallei

12 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDE – Door het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie Gelderland-Midden zijn woensdag op verschillende plaatsen in het district West-Veluwe Vallei verkeerscontroles gehouden. Daarbij werden volgens de politie in totaal 56 bekeuringen uitgedeeld. Er werd gecontroleerd in Lunteren, Wekerom, Kootwijkerbroek, Barneveld en Ede.

In Lunteren werd tussen half elf en twaalf in de ochtend gecontroleerd op de Oranjestraat en Hessenweg. Op de Oranjestraat werden 2 hardrijders bekeurd (hoogst gemeten snelheid 47 km/u waar maximaal 30 is toegestaan); 10 automobilisten kregen een bon omdat ze zonder gordel reden. Daarnaast werden nog 2 bonnen uitgedeeld voor het rijden zonder verzekering en het niet tonen van het rijbewijs. Op de Hessenweg werden geen overtredingen waargenomen.

Op de kruising van de Vijfsprongweg met de Edeseweg in Wekerom werd tussen twaalf en één uur postgevat. Met behulp van de Lasergin werden ruim 100 passanten op snelheid gecontroleerd. Daarvan bleken er 9 te hard gereden te hebben (hoogst gemeten snelheid 94 km/u waar maximaal 60 is toegestaan). Ook kregen twee bestuurders een bon voor het rijden zonder gordel en het rijden met een gladde band.

Tussen twaalf en één werd ook gecontroleerd op de Veluweweg in Kootwijkerbroek. Van de ruim 200 passanten werden er 9 bekeurd voor te hard rijden en 1 voor het niet handsfree bellen tijdens het rijden. Hoogst gemeten snelheid was 96 km/u terwijl 50 daar de limiet is.

In Barneveld controleerde het VHT tussen twee en drie uur op de Burgemeester Labreelaan en de Plantagelaan. Op de Burgemeester Labreelaan werden geen overtredingen geconstateerd. Op de Plantagelaan werden 5 bekeuringen uitgedeeld: 3 voor het overschrijden van de maximumsnelheid (hoogst gemeten snelheid 76 km/u waar maximaal 50 is toegestaan); 1 voor het rijden zonder (bromfiets)helm en 1 voor het rijden met verduisteringsfolie op de ruiten.

In Ede werd tussen drie en vijf uur gecontroleerd op de Rijksweg N224 en de Klinkenbergerweg. Op de N224 werden met behulp van de Lasergun ruim 300 passanten gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 3 te hard (hoogst gemeten snelheid 103 km/u waar maximaal 70 is toegestaan. Daarnaast werden 2 bekeuringen uitgedeeld voor het vervoeren van uitstekende lading en het niet kunnen tonen van het rijbewijs. Op de Klinkerbergerweg werden bij een snelheidscontrole 11 van de 450 passanten beboet voor te hard rijden. Een 35-jarige Edenaar verspeelde daarbij zijn rijbewijs: hij reed ruim 100 km/u waar maximaal 50 is toegestaan.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie