Opella en Willemshoeve gaan samenwerken

12 maart 2009 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Opella en zorgboerderij De Willemshoeve in Wageningen tekenen vrijdag 20 maart een samenwerkingsovereenkomst. Medewerkers van Opella kunnen door de samenwerking waar nodig verpleging en verzorging bieden aan gasten van De Willemshoeve. Ook kunnen medewerkers van De Willemshoeve gebruik maken van de expertise van Opella.

De Willemshoeve is een kleinschalige zorgboerderij voor dementerende ouderen of ouderen met psychosociale of psychiatrische problemen. Opella is zorgaanbieder op het gebied van wonen, zorg en welzijn. ,,De medewerkers van De Willemshoeve zijn er vooral voor het aanbieden van activiteiten en hulp bij algemene dagelijkse levensverrichtingen”, licht Wout van Deelen, manager van De Willemshoeve, toe. ,,Als er meer zorg nodig is, kan De Willemshoeve een beroep doen op Opella. Onze medewerkers profiteren van de expertise van Opella, bijvoorbeeld in de vorm van cursussen die door deskundigen van Opella worden gegeven. Recent is er al een cursus algemene dagelijkse levensverrichtingen gegeven en binnenkort volgt een workshop over dementie.”

Afwisselende dagbesteding

Henk van Nieuwamerongen (72) is één van de gasten van De Willemshoeve. Hij komt hier vijf dagdelen per week voor een afwisselende dagbesteding en om te genieten van het landleven. ,,Het buitenleven trekt me aan”, vertelt hij. ,,Thuis verveel ik me. Hier maak ik de hokken van de dieren schoon of ik werk in de moestuin. Ik houd ook van schilderen en jeu de boules spelen.”

De meeste gasten van De Willemshoeve wonen zelfstandig. Meneer Van Nieuwamerongen is kortgeleden verhuisd naar woon- en zorgcentrum Rustenburg, onderdeel van Opella. ,,Mijn contactpersoon bij de RIAGG gaf het advies om meer onder de mensen te komen. Het is wel wennen in mijn nieuwe huis. Bij De Willemshoeve kom ik al twee jaar en ken ik inmiddels iedereen. Soms heb ik even ruimte voor mezelf nodig, maar ik kan ook genieten van het samen zijn, bijvoorbeeld tijdens de maaltijd."

* Op de foto: Henk van Nieuwamerongen (l) en Wout van Deelen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie