Advendo'57 toont karakter

13 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDERVEEN - Bijna was het Advendo'57 gelukt het scenario eerder dit seizoen tegen Blauw Geel'55 te herhalen. Toen werd een 0-3 achterstand omgebogen in een 4-3 winst. Nu tegen Zeewolde had 'good-old' Wuf van Ginkel in de extra tijd de 4-3 op zijn schoenen. Maar zijn inzet ging net naast. Gezien de eerdere 0-3 achterstand, waren de Ederveners uiteindelijk tevreden met de 3-3.

Niemand gaf na een uur spelen nog een cent voor de Ederveense kansen. Zeewolde was door een perfect uitgevoerde counter via Pieter Blom op 0-3 gekomen. En vooral het spel van de eerste helft gaf weinig aanleiding dat het nog goed zou komen voor de thuisploeg. ,,Wij begonnen helemaal niet slecht'', vond Marco van Ginkel. ,,Maar de 0-1 uit de strafschop kwam als een mokerslag aan. Het werd enorm onrustig. We maakten elkaar verwijten en accepteerden ook niets van elkaar.''

In de tiende minuut trok Marcel van Bruksvoort Mark Lorist onnodig aan zijn shirt. Reinier Joustra maakte vanaf de stip geen fout. Halverwege de eerste periode werd het 0-2. Nu scoorde Lesley Vlieger vanuit een vrije trap. ,,Hun spits liep achteruit tegen mij op. Ik kon geen kant op'', verklaarde Van Ginkel. ,,De manier waarop de bal er in ging, mag niet gebeuren. De muur stond niet goed.''

Advendo, dat wel als excuus mocht aandragen dat zes spelers op het appèl ontbraken, kon niets afdwingen. Het bleef bij een paar schoten. De lange ballen leverden niets op en op het middenveld werd de strijd verloren. Samen met de uitblinkende Henry van den Dikkenberg ging Van Ginkel voor op in de strijd. Opvallend omdat de routinier twee weken geleden zijn neus nog brak. ,,Vorige week is de neus nog een keer rechtgezet. Met een kapje spelen vond ik niets. Ik heb het risico genomen. Alleen ben ik even niet in de muur gaan staan en ook bij corners zocht ik een strategische plaats. In het veld dacht ik er verder niet aan.''

Hands

Advendo kwam na de rust wel een stuk beter uit de kleedkamer. Het claimde wegens hands twee keer een strafschop. ,,Zuivere strafschoppen. Alleen de scheidsrechter zei dat de eerste aangeschoten was en dat hij de tweede niet had gezien.'' Direct na de 0-3, zorgde Jaap van Doorn voor de 1-3. ,,Wij gingen er toen weer in geloven.''

Zeewolde werd onder druk gezet. Dakar veteraan Wuf van Ginkel, inmiddels 41, werd weer eens van stal gehaald, waardoor Marco van Ginkel doorschoof naar het middenveld. Nadat Martijn van den Dikkenberg al een kans had gemist, bracht hij met de hulp van de doelman de spanning weer terug: 2-3. Zes minuten voor tijd was het weer Van den Dikkenberg, die de honneurs van zijn geblesseerde broer Jarco goed waarnam, die scoorde 3-3.

,,Eerlijkheidshalve zag ik een overtreding'', meende Van Ginkel. ,,Wij hebben op karakter ons teruggeknokt naar een gelijkspel. Daarbij moet ik onze doelman Erwin Huijbens een compliment geven. Die hield ons bij een paar counters van Zeewolde goed op de been. Natuurlijk hadden we via Wuf nog kunnen winnen. En ik ben er van overtuigd dat als de wedstrijd nog even had geduurd, we hadden gewonnen. Maar met deze uitslag ben ik tevreden. Het verschil met Zeewolde blijft zeven punten. En als we hier of daar nog wat puntjes pakken, zijn we voor de laatste wedstrijddag zeker van behoud van de tweede klasse.''

,,Samen doen''

EDERVEEN - ,,Ik denk dat we tevreden moeten zijn met die 3-3'', oordeelde trainer Henry Kalk na afloop. ,,De eerste helft was het niet goed van onze kant. Op het middenveld waren alle ballen voor die donkere jongen (Donovan Mahes). Door Jaap van Doorn iets te laten terugzakken, ging dat na de rust veel beter. Gezien de stand moesten we wel risico nemen, door ook Marco van Ginkel door te schuiven. Dat viel goed uit. Maar scoort Zeewolde uit één van hun counters, is het over en uit. Wat dat betreft behoedde doelman Erwin Huijbens ons een paar keer voor de genadeklap. Vandaag bleek weer eens dat je het als team samen moet doen. Dat hebben we de tweede helft laten zien.''

Bij Advendo ontbraken overigens zes spelers. Naast de al langer afwezige Michael van Ruiswijk en Renaldo Fränkel lijkt het er op dat Jarco van den Dikkenberg vanwege problemen met zijn knie ook voorlopig niet speelt. De spits gaat eerst onder de scan. Arjo Scholtus, Sander Veldhuizen en Gerwin Poort, die ook ontbraken, zijn normaal gesproken op korte termijn weer inzetbaar.

Door de afwezigen maakte A-junior Mark Jansen zijn debuut als basisspeler.