Edese statenleden stellen vragen over busstaking

13 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De Edese Statenleden Albert Schol (CDA) en Pieter Plug (ChristenUnie) willen van Gedeputeerde Staten opheldering over de veiligheidsproblemen in buslijn 85. Via schriftelijke vragen die de beide Statenleden hebben ingediend, willen ze in ieder geval opheldering over de situatie in Ede. Het tweetal wil ook verder kijken en zien ze ook dat in zijn algemeenheid het met agressie en verbale geweld niet de goede kant op gaat.

Vorige week woensdag legden buschauffeurs van Veolia vanaf ’s morgens vroeg tot halverwege de middag het busvervoer stil. Een incident de dag ervoor op de buslijn 85 met lastige en onwillige passagiers was voor hen de druppel die de emmer deed overlopen na een lange reeks van agressie en geweld in de bus. Een onacceptabel situatie die om een structurele aanpak vraagt, vinden de statenleden.

De komende weken is er meer toezicht in de bussen, maar daarmee lost Veolia de problematiek van toenemende agressie in het busvervoer niet structureel op. ,,In de schriftelijke vragen wordt een structurele aanpak van de problematiek gevraagd", aldus de twee. ,,Het is in het belang van ons allen en in het bijzonder van onze burgers om naar oplossingen te zoeken. We verwachten, dat de Provincie Gelderland als opdrachtgever voor het openbaar vervoer in de provincie samen met de busvervoerder, de gemeente Ede en andere betrokkenen haar verantwoordelijkheid neemt en samen gaat werken aan een duurzame oplossing."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie