DTS'35 houdt kampioenskandidaat nummer 1 op gelijkspel

13 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Gemengde gevoelens bij DTS'35. Aan de ene kant was er de tevredenheid van het 1-1 gelijke spel bij koploper DETO. Aan de andere kant beseften de Edenaren dat er ook meer mogelijk was geweest. Vijf minuten voor tijd kreeg na een pass van Fabian Maaskamp Gerwin Hoogendoorn dé kans op 1-2. De jonge aanvaller mikte naast.

In Vriezenveen hielden DETO en DTS elkaar in evenwicht. Beide teams zakten ook in. Het gevolg was dan ook weinig kansen. Toch kwam DTS na een minuut of tien op voorsprong. Een corner van Cornel van Eck werd door Hein Boekhorst bij de tweede paal binnen gekopt: 0-1.

Halverwege de eerste helft kwam na een steekpass van Maaskamp Dave Magee alleen voor de DETO doelman. Na het nodige kap-en draaiwerk werd de enorme kans via de paal naast geschoten. In plaats van 0-2 werd het 1-1. Kort voor de rust scoorde Kevin Aman. De protesten dat een overtreding tegen de ingevallen Walid Omar daar aan was voorafgegaan, waren tevergeefs.

Na de pauze speelde DTS een goede pot voetbal. Er werd niets weggegeven. Ook DTS kreeg weer weinig kansen. Zoals gezegd ging die van Hoogendoorn naast, waardoor het 1-1 bleef.