Ook Polar Bears krijgt machine GZC Donk niet ontregeld

15 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Een grote dag was het voor de mannen van Polar Bears. Tegenstander Donk uit Gouda stond zonder verliespunten (17 keer winst op rij) fier aan kop in de hoofdklasse. Nummer drie Polar Bears wilde deze machine wel eens ontregelen, maar kreeg dit uiteindelijk niet voor elkaar. In een van Edese zijde goede wedstrijd greep Donk met 8-12 de overwinning.

door Boy Imminck

,,Op veel punten een kopie van de wedstrijd tegen nummer twee PSV", noemde Polar Bearstrainer Hans Nieuwenburg de wedstrijd tegen Donk. De oud-speler van de Edese ploeg zag zijn mannen zeker niet slecht spelen. ,,We hebben heel lang goed meegedaan met Donk. Sloten zelfs de eerste periode met een voorsprong af. Er was lang uitzicht op een punt, of zelfs een overwinning. De kracht van Donk is dat men op de juiste momenten fouten van de tegenstander afstraft en dus een doelpunt maakt. Dat is ons vooral in het vierde part opgebroken."

Progressie

In het begin van het waterpoloseizoen was het creëren van kansen nog wel eens het manco van Polar Bears. De jonge Edese ploeg boekt op dit punt de laatste tijd veel progressie. ,,Het is heel erg positief dat we zoveel kansen krijgen. Nu moeten we werken aan de effectiviteit. Het afmaken van de kansen. Ook moeten we oppassen dat we als er een kans gemist wordt, niet zelf een treffer tegen krijgen. Dat gebeurde te veel tegen Donk en is ons dus ook opgebroken", vond Hans Nieuwenburg. ,,Het gevoel dat ik heb is dubbel. Ik hoop dat we ze in de play offs tegenkomen en verslaan", besloot de trainer.

Ruime zege

Het aangekondigde afscheid van Marieke van den Ham als speelster van Polar Bears aan het einde van dit seizoen, had geen effect op de ploeg in de wedstrijd tegen WS Twente. De berinnen versloegen de Twentse ploeg met grote cijfers: 17-8.

,,Er was in de beginfase al een veldoverwicht. Alleen konden we dat niet uitdrukken op het scorebord. Daarom ging de wedstrijd redelijk gelijk op. We waren te veel bezig met het onschadelijk maken van onze tegenstander", was de mening van trainer Gerrit-Jan Schothans. In de laatste twee periodes (6-1 en 6-2 winst) nam Polar Bears pas echt afstand van WS Twente.

Over het naderende afscheid van Marieke van den Ham was Schothans duidelijk. ,,Marieke heeft in deze sport het hoogste bereikt. Ze won de gouden medaille op de Olympische Spelen. Ze speelt ook al jaren in de hoofdklasse voor Polar Bears en heeft steeds weer een uitdaging nodig. Is die er op een gegeven moment niet meer, dan is het ook een keer klaar. Voor ons heel jammer. Marieke is een getalenteerde waterpoloster maar ze geeft nu de voorkeur aan haar maatschappelijke carrière. Dat is ergens goed te begrijpen."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie