Reehorst'45 heeft ambitieuze plannen

15 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Korfbalvereniging CKV Reehorst‘45 heeft ambitieuze plannen voor de toekomst, zo maakte voorzitter Hendrik Jan Brandsma afgelopen week bekend. ,,Het gaat ons om drie dingen. We willen voldoende vrijwilligers, nog groter groeien in ledenaantal en op termijn enkele niveau's hoger gaan spelen.''

De leden van Reehorst hebben zich twee weken geleden tijdens de ledenvergadering achter deze plannen gesteld. Het bestuur kan nu vol inzetten op het waarmaken van de plannen. ,,Allereerst is het van belang dat we clubbreed hogerop gaan spelen. Ten tweede moeten we ons vrijwilligerstekort oplossen en als derde zullen we meer leden gaan trekken door de club aantrekkelijk te maken'', ziet Brandsma de toekomst van de Edese korfbalclub.

Op dit moment speelt het eerste team van Reehorst in de derde klasse, een jeugdteam speelt hoofdklasse en meerdere jeugdteams komen op het veld uit in de eerste klasse. ,,Dat biedt veel potentie voor de toekomst. We sluiten daar in onze visie op aan'', vertelt de voorzitter.

Volgens de visie die Reehorst presenteerde moet het eerste in 2014 een klasse hoger gaan spelen. Het huidige eerste krijgt daarin een belangrijke rol. Het team dat nu alleen spelers onder de 22 jaar telt, zal moeten groeien en promotie moeten bewerkstelligen. Daarna zal de succesvolle jeugd het stokje overnemen en in 2017 moet dan promotie naar de eerste klasse volgen.

Om het eerste en de jeugd daarop voor te bereiden wordt nu gezocht naar een hoofdcoach en een jeugdtrainer/coördinator. Brandsma: ,,Wat de hoofdtrainer betreft, zoeken we iemand die goed contact heeft met de spelers en die ook het team kan aanpakken om ze hogerop te brengen. De komende zes weken moeten wat dat betreft duidelijkheid geven.''

Er is nog niet gesproken met een mogelijke jeugdtrainer. ,,Maar we hebben wel mensen op het oog. We zitten zeker niet stil. Deze maand al zullen een aantal trainers een cursus gaan volgen om beter te worden.'' In de plannen werd ook gesproken over het geven van een vergoeding aan jeugdleden die een team trainen en coachen.

Een gedeelte van de ledenvergadering ging over de verhouding tussen prestatie en plezier. De Reehorst leden willen uiteindelijk dat beiden hand in hand gaan. Spelen in de selectieteams geeft wel meer verplichtingen dan spelen in de recreatieteams. De komende tijd gaat het bestuur actief mensen benaderen met de vraag of ze vrijwilliger willen worden bij de club.

Wat het ledenaantal betreft, wil CKV Reehorst ‘45 de stijgende lijn van de afgelopen jaren vasthouden. In 2005 waren er 150 leden actief bij de club. Nu zijn er zo'n 220 leden. Het bestuur streeft naar 350 leden over een aantal jaren. Naast het actief werven van jeugdspelers zoals de afgelopen seizoenen succesvol is gebeurd, zal ook gekeken worden naar ouders die korfbal een boeiend spel vinden en korfballende studenten die tijdelijk in Ede wonen.

,,Al met al hebben we een goed doordacht plan neergelegd. Reehorst kan zich hiermee goed neerzetten in de toekomst'', zegt de voorzitter.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie