Meubels kunnen toe zijn aan een nieuw jasje

18 maart 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Drie jaar geleden begonnen in Renswoude, nu neergestreken in het Lunterse buitengebied, aan de Kruisbeekweg in buurtschap Nederwoud. Bosch Coatings. Achter een vroegere bakkerij bouwde Jacob Bosch een moderne spuiterij voor het (over)spuiten, lakken en beitsen van nieuwe en gebruikte meubels en keukens.

In de voorste deel van de werkplaats staan gebruikte meubelstukken te wachten om geschuurd te worden en van een nieuwe lak- of beitslaag te worden voorzien. Ook valt een aantal open, metalen rekken op. Ze liggen vol met planken, deurtjes en panelen die zich in verschillende fasen van behandeling bevinden.

'Nat lakwerk'

Meubelmakers en interieurbedrijven weten Bosch Coatings te vinden, soms zelfs vanuit heel andere gebieden in Nederland. Bij Bosch Coatings worden winkelinrichtingen gespoten voor bekende ketens. Niet voor de gewonere maar voor de meer chique zaken, waar hoge eisen aan het interieur worden gesteld en waar de afwerking met 'nat lakwerk' gebeurt, beklemtoont Jacob Bosch. Ook notarissen, makelaars, opticiens en dergelijke behoren tot de klantenkring van Bosch Coatings, rechtstreeks of - wat vaker het geval is - via het bedrijf dat hun kantoorinrichting verzorgt.

Bosch Coatings spuit in mat, glans, zijdeglans en hoogglans. Twee componenten hoogglans is een specialiteit van Bosch Coatings, vanwege de uitstraling en duurzaamheid ervan. Mooie kastenwanden maar ook keukens worden op deze oersterke en krasvaste manier gespoten. Dan is er ook nog een ijzersterke 'kwastkwaliteit', een geschilderde look die voor een extra bijzonder effect zorgt.

Nieuw jasje

Jacob Bosch: ,,We lakken voor keukenbouwers maar ook voor particulieren die hun bestaande keuken 'in een nieuw jasje' willen hebben.'' Het komt steeds meer voor dat mensen besluiten hun keuken niet te vervangen maar te renoveren. ,,Ze vinden hun keuken nog prima, maar wel gedateerd. Aan het model zelf is weinig mis, maar ze zijn uitgekeken op de kleurstelling. Die is verouderd of de mensen vinden hem niet meer mooi.'' Een ander kleurtje en andere knopjes doet wonderen, aldus Jacob. Als dan ook nog het klein reparatietje dat nodig was, wordt uitgevoerd, is de keuken voor weinig geld weer als nieuw.

Keukens, radiatoren, salontafels, babykamers, kasten: alles kan toe zijn aan het nieuwe jasje van Bosch Coatings. En steeds staan klanten versteld over het effect van de metamorfose door alleen een andere kleur te kiezen. Jacob: ,,Laatst hebben we voor iemand licht eiken meubilair omgetoverd naar meubels in koloniale stijl.'' Ook kan het gebeuren dat iemand meubelstukken geërfd heeft en niet goed weet wat hij ermee aanmoet. Een behandeling bij Bosch Coatings maakt de meubels qua (hout)kleur passend bij de rest van het interieur.

Jacob werkt samen met zijn vrouw Hilde, die de administratie verzorgt, en medewerker Gerbrand. De werkplaats voldoet aan alle veiligheids- en milieueisen, en bestaat uit een voorbereidingsruimte, een verfmengruimte, een spuitcabine, een droogruimte en een showroom. Meer informatie: www.boschcoatings.nl .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie