Boys grijpt net naast periodetitel

18 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Grote onduidelijkheid direct na de wedstrijd van Krayenhoff tegen Edesche Boys. De Edenaren keken vertwijfeld in het rond met de vraag: hebben we de eerste periodetitel nou gewonnen, of niet? Het draaide allemaal om Vitesse 1892, de ploeg die deze week aankondigde failliet te zijn en zich ook terug te trekken uit de competitie. Inmiddels is bekend dat Vitesse 1892 wellicht toch een doorstart gaat maken, ondanks het bericht van de KNVB op vrijdag dat de ploeg definitief is geschrapt. MASV won van Kolping-Dynamo en waande zich zondagmiddag al periodekampioen.

door Boy Imminck

Edesche Boys won met liefst 0-7 van Krayenhoff. Bij puntverlies van MASV zouden de Edenaren de periode winnen. MASV zegevierde met 0-3. Een bestuurder van MASV reageerde bij Ede Stad als volgt op de perikelen rondom Vitesse 1892. ,,Er staat in de reglementen dat als Vitesse 1892 toch uit de competitie gaat, de punten geschrapt gaan worden. Voor de periodetitel is dat anders. Die nemen ze ons mooi niet meer af. Wat wij weten is dat de bond maandag of dinsdag uitspraak doet over het plan van Vitesse 1892 om met hulp van de gemeente een doorstart te maken."

Edesche Boys lijkt dus met lege handen te staan. Tegen Krayenhoff speelde de ploeg vooral in de tweede helft briljant. Nadat Jordy Pol de ruststand op 0-1 had bepaald, ging het na de thee helemaal los. Met twee doelpunten van Jamal Hamdaoui en ook twee van Isas van Slijpe was 'Boys' hard op weg de tien te halen. Invallers Tjalling ter Schuur en Michel van den Brink maakten de zeven goals vol.

Het blijft deze week afwachten hoe de situatie rondom Vitesse 1892 uitpakt. Trainer Etienne Jansen van Edesche Boys: ,,We moeten zelf de drie punten steeds blijven pakken. Daar gaat het om. De kans dat we nacompetitievoetbal gaan spelen wordt steeds groter."

Foto 1: Edesche Boys viert de 0-2 van Jamal Hamdaoui net na rust.

Foto 2: Stefan Jansen krijgt aanwijzingen vanaf de kant, de aanvaller zou in de tweede helft gewisseld worden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie