Koploper DFS zet Otterlo simpel aan de kant

18 maart 2009 om 00:00 Nieuws

OTTERLO - Otterlo werd door koploper DFS simpel aan de kant gezet. Over de 3-0 eindstand mocht Otterlo in Opheusden niet eens klagen.

De eerste kans was nog voor Otterlo geweest. Na goed voorbereidend werk van Robin Koning, mikte Niels Blotenburg naast. Nadat Rick Rentenaar de eerste kans namens DFS had gemist, was het na een kwartier 1-0. Een actie van Edwin Lagerweij jegens Wesley Vink werd bestraft met een strafschop. Jorg van Kooten maakte geen fout: 1-0. Otterlo mocht niet klagen dat die stand halverwege er nog stond. Ondermeer oud Lunteraan Wilfred Donkersteeg, die in de belangstelling staat van WAVV, kopte net over.

Met Martijn Meijer en Geert Jan Ritsema als invallers was het eerste kwartier na de rust voor Otterlo. Daarna nam DFS het heft weer in handen. Dat resulteerde in minuut 72 en 78 in twee doelpunten van Rick van Walsum: 3-0. Pas toen het duel al lang in het slot was gegooid, raakten zowel Niels Blotenburg als Geert Jan Ritsema de lat.

Met nog zes wedstrijden voor de boeg kan voor Otterlo het seizoen nog alle kanten op. Het verschil met nummer drie Lienden is drie punten. Maar de afstand met Redichem, dat op plaats elf staat, is twee punten.