Regie Centra voor jeugd en gezin bij gemeente

18 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Leden van de commissie maatschappelijke zaken benadrukken dat de gemeente de regierol moet pakken bij de nieuw te vormen Centra voor jeugd en gezin. Hiervan zullen er vier of vijf in Ede komen, onder meer in de wijk Veldhuizen.

Maandagmiddag had het CDA nog gezorgd voor een masterclass over dit nieuwe fenomeen. ,,Het moet laagdrempelig worden en geen dwingend karakter krijgen. We kunnen ook gebruik maken van de netwerken die kerken hebben en geen tijd verliezen'', verklaarde Geeske Telgen.

Haar partijgenoot Roel Kremers vindt de centra echter niet ,,hèt middel voor alle oplossingen''. De wethouder: ,,Er gebeurt al zoveel. Maar kennelijk zijn instanties niet in staat alles samen goed te regelen. De gemeente kan een regierol gaan spelen.''

Dat bleek koren op de molen van de VVD. ,,Dat die lappendeken aan organisaties langs elkaar heen werken, ligt als een spook vreselijk op de loer. Een centrum voor jeugd en gezin is in dit verband een lakmoesproef, waarbij de gemeente de regierol grijpt. Dus moet je dat robuust doen, niet op een 'polderende' manier, zeker bij de uitvoering. Je moet niet langs elkaar heen werken. Zo hoor ik steeds weer de roep om stageplaatsen voor jongeren. De gemeente kan dan een soort makelaarsrol vervullen'', aldus Han Kiezebrink.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie