Zelfvertrouwen Berinnen groeit met de week

22 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De vrouwen van Polar Bears hebben zichzelf zaterdag een grote dienst bewezen. In de lastige uitwedstrijd tegen De Robben werkte de ploeg van trainer Gerrit-Jan Schothans aan het zelfvertrouwen. Net als de laatste wedstrijden won Polar Bears, ondanks veel tegenstand, met 9-11 van De Robben. De mannen van trainer Hans Nieuwenburg deden het een stuk minder goed. In De Peppel verloor de ploeg met 9-15 van AZ&PC uit Amersfoort.

door Boy Imminck

De Robben kwam via een promotie naar de top zes competitie, waar ook de vrouwen van Polar Bears op dit moment in acteren. Beide teams hadden elkaar dus nog niet in competitieverband getroffen. Toch wist trainer Schothans wel waar hij en zijn ploeg aan toe waren. ,,Van te voren wisten we dat het erg moeilijk zou worden. Dit was wel een hele belangrijke wedstrijd. Zoals ik al eerder zei, niemand in deze top zes is slecht. We moeten tijdens elke wedstrijd vol aan de bak."

De Robben, volgens Schothans een outsider voor een plaats in de Europacup, kwamen in eigen huis na de eerste periode met 3-2 voor. Metname goed keeperswerk van de kant van de thuisploeg bracht Polar Bears licht in de problemen. Na de gelijke stand halverwege (4-4) en in de derde periode (6-6), nam Polar Bears in het laatste part definitief afstand. Met een 9-11 eindstand als resultaat.

,,We zijn nu precies op de helft van deze competitie. Duidelijk is dat we voor de eerste plek gaan. De wedstrijd tegen De Robben was daarvoor cruciaal om te winnen", aldus Schothans.

Erg matig

De mannen van Polar Bears blijven dit seizoen negatieve uitschieters hebben. Zo ook in de thuiswedstrijd tegen AZ&PC. ,,Wat een slechte wedstrijd van onze kant. Het leek wel of we gewoon niet scherp waren. Hoe dat komt? De enige reden die ik me kan bedenken is dat het te maken heeft met jeugdigheid", zegt teammanager René Vermond.

De Edese waterpolomannen begonnen al matig aan de wedstrijd. Halverwege de wedstrijd keek de ploeg tegen een 2-6 achterstand aan. ,,We hebben alle vier de periodes verloren en dat mag natuurlijk niet. Na de wedstrijd hebben we gelijk in de kleedkamer een gesprek gehad. Dit was een slechte ervaring, maar die moeten we niet verder met ons meedragen. Daarom hebben we besloten om gelijk een gesprek aan te gaan met de groep. Na dat gesprek waren de neuzen weer de zelfde kant op en konden we de nederlaag grotendeels achter ons laten. Als we dat niet hadden gedaan was de kans aanwezig dat we in een negatieve spiraal terecht zouden komen. Dat willen we hiermee voorkomen", legt Vermond uit. Zijn ploeg verloor van AZ&PC maar staat nog altijd op de derde positie in de competitie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie