CU: ,,Verkeer Hoofdweg Ederveen afremmen''

25 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDERVEEN / DE KLOMP - De fractie van de ChristenUnie (CU) vindt dat er verkeersremmende maatregelen moeten komen in de Hoofdweg van Ederveen. Deze conclusie trokken de politici vrijdag bij een werkbezoek aan dit dorp. Ook pleit de partij voor uitbreiding van de parkeerplaats bij het treinstation van De Klomp. De CU-leden waren op bezoek bij belangenvereniging Ederveen-De Klomp.

De CU vindt dat er iets moet gebeuren om op de Hoofdweg de snelheid van doorgaand autoverkeer af te remmen. ,,Dagelijks fietsen er meerdere keren per dag een groot aantal kinderen op de hoofdweg die soms om veiligheidsredenen de trottoir op schieten. Als het autoverkeer zich in het dorp aanpast in snelheid en het langzaam verkeer ook de ruimte krijgt dan wordt het voor alle verkeersdeelnemers veiliger'', aldus Piet Plug van deze partij.

Ook station Veenendaal De Klomp kwam aan de orde. ,,Voor de ChristenUnie is dit station de meest voor de hand liggende locatie om een overstap vanuit de auto op de trein te faciliteren voor automobilisten op de A12 of vanuit de regio. Dat bevordert het gebruik van openbaar vervoer en ontlast de A12 richting Utrecht. Station Ede-Wageningen moet zich daarnaast meer richten versterking van de ruimtelijke functies rond het station. Op deze wijze behouden beide stations haar eigen kwaliteit en aantrekkingskracht'', licht Plug toe.

De huidige 200 parkeerplaatsen bij het station worden volgens hem optimaal benut. ,,Bij groei van het aantal overstapreizigers is dit het eerste knelpunt. Daarnaast moet het station worden voorzien van de noodzakelijke basisvoorzieningen. Zo is het toch heel vreemd dat er op dit moment geen openbaar toilet voorziening is rond het station. Een verantwoordelijkheid van de spoorwegen.''

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie