Slagerij Pater vijftien jaar in Ede

25 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Slagerij Pater was begin maart van dit jaar Pater vijftien jaar gevestigd in Ede. De eerste negen jaar werden doorgebracht aan de Maanderweg, alvorens men verhuisde naar de huidige locatie.

De wortels van het bedrijf liggen in Barneveld. Daar begon Goudriaan Pater met een slagerij. In 1994 begon hij met een tweede winkel aan de Maanderweg in Ede en in 2003 werd verhuisd naar de huidige locatie aan het Rozenplein. Er werd ingetrokken in het voormalige pand van fietsenhandel Valkenburg.

Voor men daar de deuren opende was er een grondige verbouwing aan vooraf gegaan om het pand het aanzien van een nette slagerij te geven. Wie er een bezoek brengt zal ontdekken dat het werk grondig is gedaan. Vanaf 1 oktober 2008 is Jaap Pater de eigenaar van de slagerij in Ede. Vanaf die dag nam hij de zaak over van zijn broer Goudriaan.

‘Een kilo slager’

,,Ik ben op dezelfde voet door gegaan, er was geen reden om het anders te gaan doen”, aldus Jaap. Naast het normale slagerijgebeuren heeft men ook een aantal specialiteiten en is Pater volgens Jaap ‘een kilo slager’. ,,Daar bedoel ik mee veel voor weinig geld. In specialiteiten hebben we in de zomertijd de barbecue met vijf soorten vlees naar keuze, eventueel uit te breiden met salades en stokbrood, voor een vaste prijs per persoon. Indien gewenst ontvangt men gratis te leen een pan of barbecue. Hierover kan alles vinden op de website”, laat de eigenaar weten.

Binnen de slagerij werken inmiddels een viertal vaste medewerkers en een viertal part-time medewerkers in dienst. ,,Wij werken dagelijks met verse producten welke wij zelf verwerken. Wij kopen bij vaste leveranciers waarbij wij weten waar het kwaliteit vlees vandaan komt. Gezien de wijze waarop wij inkopen kunnen wij regelmatig producten voordelig aanbieden.”

Horeca

,,Binnen ons klantenbestand hebben we een aantal horeca afnemers van onze vleesproducten waarvoor wij een speciaal afgemaakte prijs hanteren. Heeft men er behoefte aan dan bezorgen wij de producten aan huis binnen de gehele gemeente Ede. Vanaf vijftig euro wordt de bestelling gratis thuis bezorgd. Heeft men er behoefte aan de bestelling van huis uit te regelen, dan kan dat via de web-site www.slagerijpater.nl. Op deze site staan ook aal onze weekaanbiedingen.”

Salades

De eigenaar laat weten dat alle salades door hen zelf worden gemaakt, net als de hartige hapjes in tal van samenstellingen. ,,Voor gourmet en fondueschotels zijn wij ook een uitstekend adres”, aldus de eigenaar, die eraan toevoegt ,,dat de schotels eventueel zijn uit te breiden met saladesaus en stokbrood”.

Verstandig is het volgens Jaap ,,een bestelling een paar dagen van tevoren door te geven. Kortom wij staan voor service en kwaliteit tegen een betaalbare prijs.”

Slagerij Pater

Rozenplein 17, Ede

Tel. 0318-653881

www.slagerijpater.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie