Ede beheert persoonsgegevens goed

25 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De gemeente Ede is geslaagd voor de GBA audit. Bij de audit zijn de persoonsgegevens gecontroleerd die door de gemeente worden beheerd in de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA). Tijdens de audit is getoetst of de persoonsgegevens actueel en juist zijn en of ze op een juiste wijze worden beheerd. De gemeente Ede voldoet aan alle kwaliteitseisen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). De audit vindt eens in de drie jaar plaats.

Met ingang van 1 januari 2010 is de gemeente of andere publieke instellingen verplicht om altijd gebruik te maken van de persoonsgegevens uit de GBA. Voor inwoners van de gemeente Ede betekent dit dat zij hun, aan Burgerzaken doorgegeven persoonsgegevens (bijrvoorbeeld nieuw adres bij verhuizing), niet nogmaals hoeven door te geven bij het aanvragen van producten of afnemen van diensten bij de gemeente of andere publieke instellingen. Het slagen van de audit betekent voor deze gebruikers van persoonsgegevens dat zij kunnen en mogen blijven vertrouwen op een GBA van prima kwaliteit.

De controleresultaten van de GBA-audit liggen ter inzage bij het Gemeentelijk Infocentrum, Stadskantoor De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie