Ronde nieuwbouw voor Cavaljéschool

25 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Bureau HVDN Architecten uit Amsterdam maakt, als het aan het bestuur van de CNS Scholen ligt, het ontwerp voor de planontwikkeling op het terrein van de Cavaljéschool. De plannen bevatten behalve een school, ook een buitenschoolse opvang en peuterspeelzaal, kantoren en appartementen.

In 2005 heeft het bestuur van de CNS vastgesteld dat het oude schoolgebouw van de Cavaljéschool niet meer voldoet aan de huidige eisen die het basisonderwijs stelt aan de huisvesting. Bovendien wordt het beheer en onderhoud van de school veel te duur. Reden om te gaan nadenken over nieuwbouw. Dit heefft geresulteerd in het plan van HVDN Architecten. De school heeft deze plannen voorgelegd aan de de ouders en de omwonenden. Deze zouden overwegend positief op het plan hebben gereageerd.

Het ronde schoolgebouw komt aan de linkerzijde, gezien vanaf de hoek Veenderweg/Telefoonweg. Een eveneens rond gebouw aan de rechterkant huisvest de kantoren. Daarboven komen de appartementen. HVDN Architecten heeft volgens de gemeente een verrassend origineel ontwerp gemaakt. De school zou door de ronde vormen goed herkenbaar zijn. De kantoren en appartementen ogen niet al te massief.

Het CNS-bestuur heef de plannen voorgelegd aan het gemeentebestuur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie