Hema in deel winkel Hartman

25 maart 2009 om 00:00 Nieuws

Hemaworst kopen doen Bennekommers nu ergens anders en waarschijnlijk op een bij Hartman Tweewielers gekochte fiets. Het bedrijf, ooit 77 jaar geleden gesticht door opa Roel Hartman, zat in Bennekom op verschillende plekken. Aan de Lindelaan zit Hartman al meer dan twintig jaar, weet Paul Dubbeld, verkoopleider en zwager van eigenaar/directeur Coen Hartman. Volgens Dubbeld heeft Hartman Tweewielers vooral een goede naam door de service, het ruime assortiment, tweedehands fietsen en de reparaties.

‘Bennekom op de fiets naar Hemaworst’ BENNEKOM- Bij Hartman Tweewielers is er momenteel genoeg werk aan de winkel. Niet alleen in de winkel door de intreding van de lente. Het scootercentrum is intussen verhuisd naar een pand aan de Veenderweg 18 in Bennekom. In de Lindelaan wordt volop gebouwd. Op 1 mei moet de verbouwing aan de Lindelaan 1, waar de verkoop van de nieuwe fietsen komt, gereed zijn. Een maand later het pand aan de Lindelaan 6, waar de verkoop van de tweedehands fietsen en de reparatie komt. En eind van het jaar moet de Hema klaar zijn. En hoeven Bennekommers niet meer voor een befaamde Hemaworst naar Ede of naar Wageningen. De Hema krijgt twee ingangen, en wel aan de Brinkstraat en aan het Hoefakkerplein.

door Jan de Boer

In het pand aan de Lindelaan 1 komt de verkoop van nieuwe fietsen. ,,Het hele pand wordt opgeknapt. Er komt een nieuw plafond in, een nieuwe vloer en een nieuwe pui van glas.” Omdat de klant ongemak heeft door de verbouwingen bij Hartman heeft de tweewielerzaak bijzondere acties. ,,Een speciale verbouwingsactie”, weet Dubbeld. ,,Alle overjarige modellen en alle tweedehands fietsen verkopen we met grote kortingen. Aan de actie zit wel de voorwaarde verbonden, dat we geen fietsen inruilen. De actie doen we omdat we zelf minder voorraad willen hebben. En zo doe je ook iets terug voor de klanten, die overlast hebben.”

Wie op dat moment dus voor een aantrekkelijke prijs een fiets wil kopen, is dus bij Hartman Tweewielers aan het goede adres. Al in 2006 bestonden er plannen om te gaan verbouwen. Die ‘verbouwingsdroom’ wordt over niet al te lange tijd werkelijkheid. Een belangrijke reden om de ‘boel op de kop te zetten’ was het feit dat de Hema, ook al in Lunteren, grote belangstelling heeft om zich in Bennekom te vestigen.

Ruud van Doorn, die ook een Hema in Wageningen runt, neemt ook de nieuwe zaak van de landelijke bekende warenhuisketen in Bennekom voor zijn rekening. De Hema gaat gewoon door met uitbreiden en opent dit jaar zelfs vijftig nieuwe winkels. ,,Van Doorn was jarenlang op zoek naar een locatie voor de Hema. Nu de kans er is, pakt hij die met beide handen aan. In het dorp is er grote belangstelling voor de Hema.”

Na de verbouwing verandert er niets bij Hartman Tweewielers. ,,Wij richten ons puur op het gezin. En hebben veel fietsen voor het gezin te koop.” Hartman heeft in de jaren van het bestaan een goede naam opgebouwd in Bennekom en omstreken. ,,We staan bekend om onze reparatie, service en garantie. En staan borg voor kwaliteit.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie