Paard van Troje beste winkel

25 maart 2009 om 00:00 Nieuws

Dit alles vond plaats tijdens een bijeenkomst van de Stichting Binnenstadsmanagement Ede (SBE). Massaal hadden bezoekers van Ede-Centrum gestemd voor de verkiezing van Beste Ondernemer.,,Er waren beduidend meer inzendingen dan vorig jaar. Dat is een goede ontwikkeling. Het bewijst dat de actie leeft”, zei voorzitter van de jury Marten Idema. In totaal waren zes winkels genomineerd. Naast Het Paard van Troje aan de Torenstraat, waren dat Chatootje aan het Maandereind, Jet van der Hoeven aan het Maandereind, Kwalitaria aan de Brouwerstraat, dOdici aan het Maandereind en Per Lei aan de Grotestraat genomineerd.

,,Het is de smaakmaker van het centrum” EDE - Boekhandel Het Paard van Troje is verkozen tot ‘Beste Ondernemer’ van Ede-Centrum. Eigenaar Theo Hofstede nam dinsdagavond de Ties Meeuwissen Award in ontvangst uit handen van wethouder Roel Kremers. Het was de tweede keer dat deze prijs werd uitgereikt.

door Lisette Ruzius

Stel met lef

Bovengenoemde bedrijven werden door de jury getoetst op een aantal criteria. ,,Theo en Julia Hofstede is een stel met lef om op zo’n locatie als zelfstandig ondernemer een speciaalzaak in boeken te ondernemen”, zei Idema. Volgens de jury hebben Theo en Julia Hofstede tijdig ingezien dat de consument niet alleen nog maar winkelt in de winkel, maar ook in de webshop. ,,Het Paard van Troje is een vooruitstrevende combinatie van sfeerbelevende winkel en internetverkoop”, aldus het juryrapport. Velen zullen de zaak ook kennen van de bekende schrijvers die een bezoek aan de winkel hebben gebracht. Zo was het laatst nog bioloog Midas Dekkers die er signeerde. ,,Het is een smaakmaker in het centrum met regelmatig bezoekerstrekkende acties in de winkel, die Ede en vooral het centrum in beeld brengen”, vertelde de juryvoorzitter. Volgens Idema is de beste ondernemer, iemand die tegen de stroom in niet doet wat iedereen doet, die niet wil doen wat de besten doen, maar die wil doen wat niémand doet.

Wethouders Kremers meldde ,,apetrots te zijn op het centrum”. ,,We hebben jaren moeten knokken om er iets van te maken. Met elkaar zijn we in staat geweest dat voor elkaar te krijgen en we gaan gewoon door!” In al die jaren dat het Edese gemeentebestuur jaloers naar het centrum van Veenendaal keek, zijn de rollen nu omgekeerd. ,,Vrijdag komt een delegatie van de gemeenteraad van Veenendaal kijken hoe we hier hebben gedaan. Dat is positief”, aldus de wethouder.

Ook dit jaar blijven de ondernemers van Ede-Centrum niet stilzitten. Naast de al bestaande festiviteiten zoals de intocht van de Sint en 5 mei, komt er in april een gezondheid en sport evenement. Daarvoor zijn alle sportscholen uitgenodigd en kan het winkelend publiek sporten uitproberen. Verder worden de Heidemarkten in de zomer nieuw leven in geblazen. ,,Het wordt professioneler en de markt komt in het hele centrum”, zei Arnold Vlastuin van SBE. In december staat een internationale kerstmarkt op het programma. ,,Dat is speciaal voor Ede, want dat is er nog niet in de regio.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie