Top! Klasse!

25 maart 2009 om 00:00 Nieuws

Er wordt mij soms verweten dat ik te nostalgisch ben. Ik spreek dát niet tegen. En zeker niet op voetbalgebied.

Verheugd ben ik dan ook dat de KNVB in het ‘amateurvoetbal’ twee topklassen wil invoeren. In m’n nopjes vooral omdat dreumesen in het huidige betaalde voetbal als FC Eindhoven, FC Omniworld en Fortuna Sittard eindelijk kunnen doen, wat al veel eerder had moeten gebeuren, degraderen.

Eindelijk een competitie voor het gehele Nederlandse voetbal. Terug naar de jaren zestig van de vorige eeuw. Of veel beter nog, de periode voor 1954. Over enkele jaren kan Bennekom de competitie aan de Achterstraat maar zo openen tegen Excelsior, of Go Ahead Eagles. En speelt DTS’35 een lastige uitwedstrijd bij SC Cambuur. En wat te denken van interessante bekerontmoetingen als Advendo’57-De Graafschap. Dan komen die Doetinchemmers er eindelijk eens achter waar de échte Superboeren wonen. De handel in zwarte kaarten in Café Marktzicht zal floreren.

Om vast in de stemming te komen wat uitslagen uit die tijd: Vlissingen-Go Ahead 3-5; RCH-Wageningen 3-2; NAC-Blauw Wit 4-3.

Maar nostalgie kan ook hevig progressief zijn. Sommige ‘ouderwetse’ zaken steken na vijftig de kop weer op. Hoewel genoemde uitslagen anders doen vermoeden, verdiende een keeper toen toch nog zo’n 50 gulden per wedstrijd.

De link? Je presteert belabberd, brengt de werkgelegenheid van je team in gevaar, maar gaat wél met een vette bonus naar huis.

Henny Jansen

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie