Tesqua viert lustrum in Parijs

25 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Tesqua Health- & Racketcentrum is inmiddels een bekende naam in de regio. Er zijn vele sportievelingen die menig uurtje verblijven in het multifunctionele sportcentre. ,,Voor het eerst in vijf en half jaar zijn we afgelopen vrijdag een dag gesloten geweest”, vertelt Maarten Stuivenberg.

Dat was om met alle personeelsleden het vijfjarig bestaan te vieren. Met een grote bus zijn de medewerkers van Tesqua naar Parijs vertrokken en hebben daar een geweldig weekend gehad. ,,Zonder gedreven en gemotiveerde medewerkers kun je een bedrijf niet goed runnen. Onze medewerkers zorgen ervoor dat de sporter de aandacht en begeleiding krijgt die hij of zij verdient. En nu mogen ze zelf eens in het zonnetje gezet worden”, aldus Marieke Schimmel.

Ondanks het feit dat Tesqua Health- & Racketcentre inmiddels vijf jaar bestaat beseffen broer en zus maar al te goed dat het continu ontwikkelen en blijven vernieuwen in de sportbranche essentieel is. ,,Vanaf begin april starten we met een cursus yoga, maar ook een nieuwe cyclus van tennislessen speciaal voor kids staat op het programma.”

Door veel verschillende activiteiten te organiseren blijft Tesqua Health- & Racketcentre een geschikte plek voor een grote verscheidenheid aan sporters. De één sport liever individueel terwijl de ander juist de gezelligheid en de motivatie zoekt in een groep. ,,Het is wel erg leuk om te zien hoe mensen elkaar motiveren en stimuleren”, zegt Maarten lachend.

,,Sporters worden bijvoorbeeld lid om te tennissen. Hun tennismaatje heeft dan ook een fitnessprogramma om bijvoorbeeld de rug sterker te maken. Mensen worden dan toch nieuwsgierig, plannen een intake en gaan naast het tennissen ook fitnessen.”

Marieke vult aan dat juist die begeleiding op de fitnessvloer erg belangrijk is. Tijdens een eerste intake worden de doelstelling, het sportverleden en eventuele klachten of blessures besproken. Aan de hand van deze gegevens maakt een instructeur een programma op maat. Tijdens de tweede intake worden de juiste apparaten ingesteld en wordt uileg gegeven over de verschillende apparaten. Daarna kan de sporter zelf aan de slag. ,,Wel proberen we om de zes tot acht weken een evaluatie te plannen zodat we samen met de sporter kunnen kijken of de doelstellingen behaald zijn of gaan worden.”

De leden van Tesqua Health- & Racketcentre kunnen van alle faciliteiten gebruik maken. Verder is de kidsclub 7 dagen per week geopend. Ook nieuwsgierig wat Tesqua Health- & Racketcentre te bieden heeft? Kom dan naar de Open Dag op zaterdag 28 maart. Belangstellenden zijn van harte welkom tussen 10.00 en 16.00 uur. Verhinderd? Iedere dag kan geheel vrijblijvende rondleiding gekregen worden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie