Keeper Sjoerd Rensen naar IJsselmeervogels

25 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De in Ede woonachtige doelman van FC Eindhoven, Sjoerd Rensen, verkast volgend seizoen naar hoofdklasser IJsselmeervogels. De sluitpost begon dit seizoen bij FC Dordrecht, werd na de winterstop verhuurd aan FC Eindhoven en maakt volgend seizoen dus de overstap naar de amateurs.

door Boy Imminck

,,Nee, ik zie dit niet als een stap terug. Bij IJsselmeervogels komen ook bij thuiswedstrijden 2500 man kijken, daarnaast hebben ze een uitstekende organisatie, is mij opgevallen”, vertelt Rensen. De keeper kon bij zijn huidige club FC Eindhoven blijven, al hing dat ook aan een zijde draadje. ,,FC Eindhoven weet pas in juni of het kan blijven bestaan. Ik moest dus een keuze maken, wilde ik er zeker van zijn dat ik ook volgend seizoen een club zou hebben.”

Bij FC Eindhoven lijkt Rensen sinds twee wedstrijden een plek in de basis te hebben veroverd. ,,Bij de ‘Vogels’ ga ik uiteraard ook voor een basisplek. Ik denk niet dat het niveau van FC Eindhoven en IJsselmeervogels elkaar zoveel ontloopt. Omdat ze daar drie keer per week trainen ga ik er iets naast doen. Mijn vader heeft een zaak in de woninginrichting, daar stap ik nu ook voor een aantal uren in”, aldus Rensen die ook vertelde wellicht op korte termijn naar Oosterbeek te verhuizen. ,,Dat is dichter bij Gendt, waar ik ga werken.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie