Boys mag denken aan kampioenschap

25 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Edesche Boys is sinds het terugtrekken van Vitesse 1892 weer helemaal terug in de strijd om de titel in de vijfde klasse F. Het Edese team speelde zondag tegen De Paasberg een degelijke wedstrijd, wat resulteerde in een 2-0 winst. Op verliespunten blijven de 'Boys' koploper, al moet de inhaalwedstrijd nog wel worden gewonnen. Met nog drie wedstrijden te gaan is de missie van de Peppelensteegbewoners duidelijk: negen punten.

door Boy Imminck

Net als een week eerder tegen Krayenhoff had Edesche Boys het vooral lastig in de eerste helft. De druk die ontstond doordat Edesche Boys goed de duels inging, leidde niet tot doelpunten in het eerste half uur. Kansen waren er zeker wel. Stefan Jansen en Lion Pol hadden meerdere keren een doelpunt op hun voetbalschoen liggen. Een goed keepende doelman Pharai van De Paasberg lag telkens in de weg. Dit bleef zo totdat Lion Pol tien minuten voor de rust op avontuur ging richting het Arnhemse doel. Pol zette zijn lichaam tussen de bal en de tegenstander en schoot vervolgens raak: 1-0.

Met het inbrengen van Davy Pol voor Jeffrey van Harn, gaf trainer Etienne Jansen duidelijk zijn bedoelingen prijs. Zoals wel vaker dit seizoen is de wisselwerking tussen Davy Pol en Richard Pol bijna perfect. De middenvelder en verdediger wisselen elkaar constant af tijdens het opzoeken van de aanval. Ook nu gebeurde dat waardoor er een aantal grote kansen ontstonden voor Edesche Boys.

Schoten van Arjan Hardeman en Lion Pol hadden de 2-0 moeten betekenen. Telkens zat er wel weer een been of een hand tussen om de bal uit het doel te ronselen. ,,Het ging best lekker qua veldspel vandaag", vond Stefan Jansen. ,,Ik zat lekker in de wedstrijd en kon voorin vaak mijn eigen gang gaan. Alleen begon De Paasberg in de tweede helft hard te spelen omdat wij de overhand kregen. Het duurde wat lang voordat de beslissing viel, maar we hebben de drie punten", aldus Jansen.

2-0

Het heft kwam in de tweede helft helemaal in Edese handen, toen invaller Michel van den Brink op links leek door te breken. Na een overtreding op Van den Brink mocht het spel gewoon doorgaan en liep Arjan Hardeman richting de goal. Hardeman zag Isas van Slijpe vrijlopen en gaf de bal op maat: 2-0.

,,Onze laatste linie, daar ligt zeker onze kracht. De verdediging geeft de laatste tijd erg weinig weg. Dan is het voorin ook een stuk makkelijker voetballen", roemt Stefan Jansen zijn verdedigende collega's. 'Rood' baalde er zelf van dat hij tien minuten voor tijd werd gewisseld. ,,Ik zat er zo lekker in. Dan wil ik de wedstrijd ook gewoon volmaken. Zo fanatiek ben ik dan ook wel weer."

Titel

Over een eventueel kampioenschap in de vijfde klasse F laat Stefan Jansen zich nog niet uit. ,,Ik kan wel gaan roepen dat we kampioen gaan worden, maar ik ben iemand die zijn beloftes ook waar wil maken. Als we het niet worden om een of andere reden, dan zou ik die belofte niet kunnen waar maken. We hebben drie wedstrijden te gaan. Pakken we daaruit negen punten, dan zijn we kampioen. Zo simpel is het."