Vrije trappen Dick Hoefakker goud waard

25 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Tegen Lunteren bezorgde Dick Hoefakker twee weken geleden met een vrije trap Blauw Geel'55 alsnog een punt. In Westervoort bewees de laatste man nog eens zijn traptechniek. Zijn vrije trap, vijf minuten voor rust, zorgde voor de beslissing tegen AVW'66: 0-1.

Op het slechte kleiveld, liet Blauw Geel het betere voetbal zien. De al vroege wissel van Erdal Topal voor Michiel Berkhof, bracht daar geen verandering in. Na een half uurtje pegelde Hoefakker de bal tegen de paal. Bij de rebound claimde Jeroen Berkhof tevergeefs een elfmeter. Tien minuten later viel toch de verdiende 0-1.

In het tweede bedrijf aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Wel ging AVW'66 op een gegeven moment alles of niets spelen. De beste kansen waren voor de Edenaren. Frank van der Wagen, Jeroen Berkhof en Mark van de Weerd verzuimden de wedstrijd in het slot te gooien. AVW, dat bij een 0-0 stand via Mark Schulte nog de beste kans had, waar Erik Hageman goed redde, was behoudens een kopbal niet echt gevaarlijk meer.