Opening baanseizoen bij atletiekvereniging Climax

28 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De Edese atletiekvereniging Climax organiseert op zaterdag 4 april de eerste baanwedstrijd van dit jaar. De wedstrijd is voor de deelnemers een warming-up voor de landelijke competitie, die in april van start gaat. Op de atletiekaccommodatie aan Sportparkweg in Ede (tegenover kasteel Hoekelum) worden goede prestaties verwacht, want de wedstrijd geldt als selectie voor de competitieteams.

De jongste atleten hebben nog twee weken om zich voor te bereiden op de stedencompetitie; een serie van vijf wedstrijden voor pupillen uit verschillende Gelderse steden. Voor de junioren CD staat op 11 april de eerste stedenwedstrijd op het programma, terwijl het daaropvolgende weekend de landelijke competitie begint. Ook voor de vrouwen- en mannenploeg is het van belang om weer snel aan de baanwedstrijden te wennen. Op 19 april staat voor hen de eerste competitiewedstrijd gepland. De mannenploeg miste vorig jaar op een haar de promotie naar de eredivisie en zullen er dit jaar alles aan doen om zich opnieuw te plaatsen voor de promotie/degradatiewedstrijd voor de eredivisie. Voor alle atleten dus reden genoeg om tijdens de opening van het baanseizoen goed te presteren.

Op het programma van a.s. zaterdag staan sprint-, middellange en lange loopnummers (100, 400, 800, 1500, 3000 en 5000 meter), spectaculaire estafettenummers, technische nummers als kogelstoten, verspringen en hoogspringen en werpnummers (speer- en discuswerpen).

De wedstrijden beginnen om 10.00 uur en voor het publiek is de toegang gratis. Voor meer informatie zie www.climax-atletiek.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie