Grote deceptie Polar Bears mannen bij Het Ravijn

29 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De waterpoloërs van Polar Bears hadden zich iets heel anders voorgesteld van de uitwedstrijd tegen Het Ravijn. Tot halverwege de tweede periode ging alles nog goed voor de Edese ploeg. Daarna liep het uit de hand en werden enkele spelers en trainer Nieuwenburg uitgesloten. De ploeg verloor uiteindelijk met 12-8. De vrouwenploeg deed het een stuk beter. Door de overwinning op De Robben is er in die competitie een tweesplitsing ontstaan.

,,Er waren twee positieve punten", begint teammanager René Vermond. ,,Tim Butz (16) maakte zijn debuut en deed dat verdienstelijk. Verder was onze inzet zeer goed. Het negatieve punt was dat wij zelf niet goed in staat waren om te anticiperen op de arbitrale leiding. Om het maar zo te zeggen."

Uitsluitingen

Hans Nieuwenburg werd wegens protesteren weggestuurd, waarna speler Bas de Jong zijn taak als trainer overnam. Maar ook De Jong moest na protesteren vertrekken. Verder moesten de spelers Tom van Oost, Casper Landeweerd en Mike van Beek het bad ook verlaten. Vermond: ,,Deze nederlaag was overmacht. De klok begon pas na een seconde of vier te lopen als Het Ravijn weer in balbezit was. Daar mochten wij blijkbaar niets van zeggen", aldus Vermond na de 12-8 nederlaag.

De vrouwen van trainer Gerrit-Jan Schothans presteerden goed tegen De Robben. ,,We pakten direct een grote voorsprong. Halverwege stonden we met 5-2 voor. Uiteindelijk winnen we met 11-6 van De Robben, toch een lastige tegenstander. Momenteel zie je in onze competitie een splitsing ontstaan. Het Ravijn en wij steken er nu bovenuit. Voorlopig kijken we eerst naar onszelf als het om de titel gaat. We spelen de aankomende twee wedstrijden op vrijdag. Dat is in ons voordeel. Speelsters met een druk programma krijgen zo wat meer rust. Al met al ben ik over dit weekend zeker tevreden. Er is een verschil gemaakt", aldus Schothans.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie