Grootscheepse verkeerscontrole in regio

30 maart 2009 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft zondag op verschillende plaatsen in Wageningen en omstreken controles gehouden. Daarbij werden in totaal 34 bestuurders bekeurd. Van één bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd. Het team controleerde op de Dr. W. Dreeslaan in Bennekom, Kortenoord Allee in Wageningen, Utrechtseweg in Oosterbeek en Amsterdamseweg in Wolfheze. De controles waren van te voren aangekondigd op de website www.verkeershandhaving.nl.

Bij de controle in Bennekom werden tussen 14.45 en 17.00 uur ruim 600 passanten gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er elf te hard. Hoogst gemeten snelheid was 135 km/u waar 80 is toegestaan. Deze bestuurder, een 52-jarige man uit Veenendaal, raakte zijn rijbewijs kwijt. Alle elf bestuurders moesten ook een blaastest afleggen maar geen van hen bleek gedronken te hebben. Voor het mobiel bellen tijdens het rijden kregen twee bestuurders een bon.

In Wageningen werd tussen 17.00 en 18.30 uur gecontroleerd. Van de 120 passanten waarvan de snelheid was gemeten kregen er zeven een bekeuring voor te hard rijden. Nog eens zes bestuurders werden bekeurd voor onder meer rijden zonder gordel, gevaarlijk rijgedrag en technische mankementen. Van veertien bestuurders werd een blaastest afgenomen maar ook zij reden allemaal op ‘fris’.

Aansluitend tot omstreeks 21.00 uur werd post gevat op de Amsterdamseweg in Wolfheze en werd van 190 passanten de snelheid gecontroleerd. Daarvan bleken er acht die te hard hadden gereden. Hoogst gemeten snelheid was 127 km/u waar maximaal 80 is toegestaan.

In Oosterbeek tenslotte werd van 21.00 tot 22.00 uur gecontroleerd ter hoogte van de rotonde Van Borsselenweg. Daar werden 92 bestuurders onderworpen aan een blaastest. Twee van hen bleken te diep in het glaasje te hebben gekeken en kregen een proces-verbaal. Hoogst gemeten promillage was 0,93 (ruim anderhalf keer teveel).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie