Johan Pater naar SDV Barneveld

31 maart 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - SDV Barneveld heeft de eerste aanwinst voor het komende seizoen binnen. Johan Pater komt na het nu lopende voetbaljaar over van eerstedivisionist AGOVV Apeldoorn. ,,Het is jammer dat mijn contract daar niet wordt verlengd, maar ik ben blij met SDVB."

Vorige week werd bekend dat de verbintenis bij de Apeldoornse Jupiler League-club niet zou worden opengebroken. Hoewel het niet als donderslag bij heldere hemel kwam, vond Pater het toch erg spijtig, aangezien het de laatste weken goed gaat. ,,Ik wist niet wat ik ervan moest denken, toen ze me het vertelden. Ze hebben me ook geen reden gegeven. De laatste tijd speel ik ook prima, zeker zondag tegen Go Ahead Eagles, toen ik werd verkozen tot 'Man of the Match'. Natuurlijk, we verloren wel met 1-5, maar over mijn eigen prestatie kon ik eigenlijk alleen maar tevreden zijn."

Switch

Omdat er al enkele gesprekken plaats hadden gevonden tussen SDV Barneveld en Pater, was het niet verwonderlijk dat de in Lunteren geboren Barnevelder uiteindelijk koos voor de eersteklasser op sportpark Norschoten. ,,Ik besef dat het een stap lager is, het is nu eenmaal een grote 'switch'. Het niveau is natuurlijk ook minder dan ik gewend ben, maar toch, ik heb er wel zin in. Ik heb goed contact met de mensen daar en met trainer Dick Schreuder heb ik ook een prima band. Ik denk dat ik in de spits of op de positie daarachter kom te spelen. Ik kijk er wel naar uit om in ieder geval elke week te spelen."

Toch vreest hij dat-ie iets minder fit wordt, aangezien er natuurlijk minder wordt getraind. ,,Ik ben gewend elke dag te trainen en daar is bij SDV Barneveld geen sprake van. Ook het besef dat ik nu geen profvoetballer meer ben, is soms moeilijk. Het is allemaal heel dubbel."

Pater, in het verleden onder meer actief voor PSV, Eindhoven, Stormvogels Telstar en Go Ahead Eagles, moet nu ook op zoek naar werk. Welke kant dat opgaat, is nu nog niet zeker. ,,Ik zou op dit moment nog niet weten wat ik wil. Ik houd mijn ogen en oren open."

SDVB is nog in onderhandeling met twee spelers. Naar verluidt heeft men interesse in Dick Kooijman van Sparta Nijkerk en Davy Pol van Edesche Boys.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie