Afbeelding
Stichting NK Jachtpaarden

NK Jachtpaarden verhuist naar De Valouwe in Ede

9 april 2018 om 15:37 lokaal

EDE Het NK Jachtpaarden vond 35 jaar lang plaats in het bos van Paleis Soestdijk, maar daar is een einde aan gekomen. De organisatie heeft de nieuwe locatie gevonden op landgoed De Valouwe in Ede, waar in het verleden internationale wedstrijden zijn verreden. Zaterdag 21 april vindt daar het NK Jachtpaarden plaats. 

Het NK jachtpaarden is de afsluiting van het (slip)jacht seizoen. Hier strijden de leden van de Jachtvereniging Soestdijk, Koninklijke Nederlandsche Jacht Vereeniging, de Midland Hunt en de Veluwe Hunt om de felbegeerde titel 'Nederlands Kampioen Jachtpaarden'. Daarnaast is er de Members klasse (lichte klasse) waar de nationaal kampioen uit voortkomt.

KLASSE Omdat een nieuwe locatie nieuwe kansen biedt, is de klasse 'Open International Hunter Championship' (OIHC) toegevoegd. Hieraan kunnen ruiters met een andere nationaliteit, of lid zijnde van een andere jachtvereniging deelnemen. De voorwaarden voor deelname zijn gelijk voor het NKJ en het OIHC.

CROSS De organisatie heeft hard gewerkt om een geheel nieuwe cross te bouwen. De opzet van het strodorp is gecentreerd om de grote waterpartij, waardoor vanaf deze plek veel hindernissen te zien zijn.

Meer informatie over het evenement is te vinden op www.nkjachtpaarden.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie