Climax organiseert eerste Stedenwedstrijd 2009

3 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Bij Climax staat op zaterdag 11 april de eerste Stedenwedstrijd voor CD junioren van dit seizoen op het programma. Op atletiekaccommodatie De Hoekelumse Eng (tegenover kasteel Hoekelum) komen atleten uit Ede, Wageningen, Deventer, Rhenen, Wychen en Nijmegen aan de start. Voor atleten en publiek staan er interessante onderdelen op het programma, zoals onder meer sprint- en hordenummers, speerwerpen, discuswerpen, hoogspringen, verspringen en de estafettes. De wedstrijden beginnen om 11.00 uur. Voor toeschouwers is de toegang gratis.

Atletiekvereniging Climax organiseert dit jaar weer in samenwerking met enkele andere verenigingen uit de regio de zogenaamde Stedenwedstrijden. Deze wedstrijden moeten het gat op de atletiekkalender opvullen, waardoor ook pupillen en CD junioren jaarlijks aan een redelijk aantal wedstrijden kunnen deelnemen. Voor pupillen staan vier poulewedstrijden op het programma, gevolgd door een finalewedstrijd en voor CD junioren drie poulewedstrijden en een finalewedstrijd.

Dat het concept aanspreekt, blijkt wel uit het feit dat ieder jaar meer verenigingen uit de regio aan deze serie wedstrijden meedoen. Dit jaar hebben ook Arena uit Rhenen en Archeus uit Winterswijk zich aangesloten, waardoor in 2009 vijftien verenigingen bij de Stedenwedstrijden van de partij zijn. Behalve Climax uit Ede en Pallas ’67 uit Wageningen zijn ook AV Daventria (Deventer), Arena (Rhenen), AV’34 (Apeldoorn), AV Gelre (Dieren), AV Hanzesport (Zutphen) en AV Argo (Doetinchem), AV Wychen (Wychen), Nijmegen Atletiek (Nijmegen), AVA ’70 (Aalten), Atletico ’73 (Ulft), AV De Liemers (Zevenaar), Ciko ’66 (Arnhem) en Archeus (Winterswijk) present.

Om de organisatie overzichtelijk te houden, worden de poulewedstrijden op twee plaatsen gehouden, waarna de vijf best geklasseerde verenigingen in september voor de ‘grote’ finale worden uitgenodigd. De overige verenigingen strijden in de ‘kleine’ finale.

Vorig jaar hebben de Stedenwedstrijden mooie atletiekontmoetingen opgeleverd. Door de uitbreiding van het aantal deelnemende verenigingen, maar ook doordat organisatorisch enkele zaken zijn gewijzigd, worden in 2009 een nog succesvollere editie verwacht. Uiteraard met als hoogtepunt de finalewedstrijden in september.

Voor meer informatie zie www.climax-atletiek.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie