Politie waarschuwt voor ‘skimming aan de deur’

3 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE – De politie in Ede waarschuwt voor skimmers die aan de deur komen. Skimming is het illegaal kopiëren van bankpasgegevens waarna men bankrekeningen van nietsvermoedende slachtoffers plundert. In Ede is de afgelopen week tot twee keer toe melding gemaakt van soortgelijke gevallen.

Op 31 maart kreeg een 81-jarige bewoonster uit Ede-Noord bezoek aan de deur van een man met een pakketje, dat hij kwam afleveren. Daarbij zou de Edese geld moeten betalen met behulp van een mobiel pinapparaat. Toen dat kennelijk niet lukte nam de man het pakket weer mee en vertelde later terug te komen. De man kwam echter niet meer opdagen. Aangezien de vrouw tijdig argwaan kreeg liet ze haar bankpas blokkeren en is er geen geld buit gemaakt.

Hetzelfde overkwam dezelfde dag een 95-jarige vrouw uit de wijk Rietkampen. Daarbij zou het gaan om twee mannen die met een pakketje en een mobiel pinapparaat aan de deur kwamen. Bij dit slachtoffer bleek later een aanzienlijk geldbedrag van haar rekening te zijn verdwenen.

De politie waarschuwt alert te zijn op deze vorm van oplichting en niet op dergelijke voorstellen in te gaan.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie