Ploegen Polar Bears groeien richting de playoffs

5 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Het zat er natuurlijk al dik in. Maar afgelopen zaterdag maakten de mannen van Polar Bears het officieel. Met een keurige 17-12 winst op AZC veroverden de manschappen van trainer Hans Nieuwenburg een felbegeerde plaats in de playoffs voor de strijd om het landskampioenschap. Gerrit-Jan Schothans zag zijn vrouwen uit bij WS Twente vrij makkelijk op de been blijven. De Berinnen zegevierden met 7-12.

door Boy Imminck

,,We hadden alles moeten verliezen om de playoffs misschien niet te halen. Dus het was al vrij zeker. Maar toch is het wel lekker om dat sterretje achter de naam van Polar Bears te zien staan. Met de wedstrijd tegen AZC ben ik blij. We speelden goed", vond teammanager René Vermond. Er was voor Vermond ook alle reden om blij te zijn. Zonder de Spanjaard Xavier Bisquert, die op de training geblesseerd raakte en de nog altijd niet herstelde Roel Heestermans, overheerste Polar Bears in eigen bad. Na een 2-1 voorsprong aan het eind van periode 1, was de stand 7-5 halverwege.

Winnen

,,Daarna sloegen we het beslissende gat. Na de derde periode waarin we met 12-6 voorkwamen, hebben we het rustiger aan gedaan. Een aantal jonge jongens kreeg weer eens wat speeltijd. Aan het einde van de wedstrijd stond er een goede stand van 17-12 op het bord", aldus Vermond. De competitie is voor de mannen bijna ten einde. Met nog drie wedstrijden te gaan is vooral de derde plaats belangrijk. Vermond: ,,Wij worden het liefst derde. Dan treffen we de nummer zes van de competitie in de playoffs. Worden we vierde, dan treffen we de nummer vijf. Dat kan een verschil uitmaken."

Vermeer

Naast de verdiende winst op WS Twente was de grootste opsteker van de dag, de rentree van Nienke Vermeer. De veelscorende aanvalster van Polar Bears viel na een lange periode van blessureleed twee keer kort in bij Polar Bears. Vermeer scoorde ook gelijk twee keer. Trainer Schothans was tevreden over zijn ploeg. ,,Vooral in het middendeel van de wedstrijd waren wij veel effectiever. De Hongaarse speelsters van WS Twente waren moeilijk te bespelen, maar we hebben goed de rust bewaard. Het collectief verdedigen is op dit moment een goed lopend automatisme", had de trainer gezien.

Na een 0-2 voorsprong kwam Twente goed terug tot 2-2 aan het einde van de eerste periode. Daarna won Polar Bears de tweede periode met 1-4 en de derde met 0-3, waardoor de stand op 3-9 kwam. De laatste periode trachtte WS Twente nog iets te forceren. De thuisploeg won het laatste part met 4-3, maar dat was bij lange na niet genoeg om het Polar Bears nog lastig te maken. Door de overwinning blijft Polar Bears in het kielzog van koploper Het Ravijn dat twee punten voorsprong heeft.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie