Deelnemers IRun2BFit klaar voor Bergrace by Night

6 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Zo'n 300 kinderen uit het voortgezet onderwijs liepen donderdag 2 april onder aanmoediging van niemand minder dan Gerard Nijboer, winnaar van Olympisch zilver en de Europese titel op de marathon, een Testloop over 5 kilometer in het bos achter kasteel Hoekelum.

Nadat John Smeelen, directeur van Sportservice Ede, een aanmoedigingswoordje tot de deelnemers had gericht, werden de deelnemers weggeschoten. In het parcours over 2 ronden van 2,5 km zat als training voor de laatste kilometer van de Bergrace het nodige hoogteverschil. Aangemoedigd door gelegenheids microfonist Frans van Daal van Sportservice en vele belangstellenden, waaronder veel genodigden, legden de driehonderd deelnemers met succes hun 5 km af. Nu nog de laatste puntjes op de i zetten en deze driehonderd jonge runners zijn klaar voor de 5,6 km loop bij de Bergrace by Night op vrijdagavond 17 april.

Uiteraard hebben de trainers van Climax en de docenten van het ROC hun bijdrage geleverd aan deze prestatie. En worden de stagiaires van het ROC en de vele vrijwilligers bedankt voor hun inzet, want zonder hen had deze testloop niet plaatsgevonden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie